search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:20
MENU CLOSE

Αποκάλυψη: Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας καταδικάστηκε για εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση

27.11.2023 13:07
υπουργειο υγειασ νες

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, καταδικάστηκε με ποινή στέρησης τριών μηνών από το μισθό του, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο δικαστήριο 10 υπάλληλοι, με τις κατηγορίες του εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται για ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, που μετράει πολλά χρόνια στην Αριστοτέλους και στο παρελθόν έχει διατελέσει γενικός διευθυντής.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Αριστοτέλους ο εν λόγω κύριος είχε προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε πολλές υπάλληλους με την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Άλλες τις υποβάθμιζε, τις υποτιμούσε και τις εξευτέλιζε με την απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά του ενώ άλλες τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία και τις γνωριμίες που έχει αποκτήσει από τη θέση του, στο υπουργείο Υγείας.

Το μπούλιγκ και η σεξουαλική παρενόχληση συνεχιζόταν για πολλά χρόνια και είναι κοινό μυστικό στην Αριστοτέλους, ότι πολλές γυναίκες υπάλληλοι τον απόφευγαν καθώς δεν ήθελαν να έχουν καμία συναναστροφή μαζί του:

«Ήταν στο απυρόβλητο. Καμία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί δεν ήθελε να μπλέξει μαζί του. Τον αποφεύγαμε όσο μπορούσαμε» είπε στο topontiki.gr μια υπάλληλος που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της.

Ενδεικτικό είναι ότι και στο παρελθόν δυο γυναίκες υπάλληλοι ήθελαν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά, όμως τελικά η υπόθεση τους δεν έφτασε πότε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες κάτω από την ψυχολογική πίεση που τους επέβαλε, επέλεξαν τη σιωπή.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται ότι άλλαξαν και έτσι πριν από λίγα χρόνια δέκα γυναίκες βρήκαν το θάρρος να αψηφήσουν την παντοδυναμία του εν λόγω δημοσίου υπαλλήλου.

Έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα και έσπασαν τη σιωπή τους, που τόσα χρονιά κάλυπτε την άξεστη συμπεριφορά του. Υπέβαλαν μήνυση και το δικαστήριο αποφάνθηκε στέρηση 3 μηνών από το μισθό του.

Όπως είπαν στο topontiki.gr άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες μέσα στο υπουργείο Υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συλλογικό Οργανο του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να συνεδριάσει με θέμα την εκτέλεση της ποινής που όρισε το δικαστήριο στον εν λόγω υπάλληλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη η οποία μάλιστα είχε και αντίκτυπο στην υγείας. Όπως μαθαίνουμε σήμερα είναι αρκετά καλά και μάλιστα έχει επιστρέψει και εργάζεται στη θέση του.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα είναι πια ποτέ τα ίδια, για εκείνον, καθώς τα στόματα άνοιξαν και όπως μαθαίνουμε δεν αποκλείεται να ακολουθούσουν και άλλες αποκαλύψεις για την πολύχρονη δράση του.

Διαβάστε επίσης

Λεφτά υπάρχουν: Πληρότητες σχεδόν 100% στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς – Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν»

Κικίλιας: Τα βάζει με τους δημάρχους για τα αντιπλημμυρικά και τις πυρκαγιές (Video)

Δικαστικός εμφύλιος στην Μάρμαρα Παυλίδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:17