search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:45
MENU CLOSE

«Αξιολύπητη συμπεριφορά»: Η αντίδραση των Εργατικών στην ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη

28.11.2023 10:09
downing atreet new

Αντιδράσεις και στην εσωτερική βρετανική πολιτική σκηνή έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Ελληνα ομόλογό του, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του.

Το θέμα σχολιάζεται και στη Βρετανία τη στιγμή μάλιστα που το ραντεβού Μητσοτάκη-Σούνακ ακυρώθηκε τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Σερ Κιρ Στάρμερ ηγέτη της Αντιπολίτευσης των Εργατικών, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη στο θέμα των Γλυπτών και έχει πει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της Αθήνας.

Η αντίδραση των Εργατικών χθες μετά την αποκάλυψη ότι το Νο 10 ακύρωσε το ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη ήταν οξύτατη, μέσω πηγών.

Η συμπεριφορά του κ. Σούνακ ήταν «αξιολύπητη» σχολίασε μια πηγή των Εργατικών στο BBC, ενώ μια άλλη πηγή σημείωσε: «Τι παράξενο θέατρο πολιτιστικού πολέμου».

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στο Βloomberg

Διαβάστε επίσης

Και νέα απρέπεια Σούνακ: Πρότεινε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό

Πηγές Συντηρητικών στο BBC: Αδύνατη η συνάντηση με τον Σούνακ μετά τα όσα είπε ο Μητσοτάκης για τα Γλυπτά – Η αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανικός Τύπος: Οι αντιδράσεις μετά την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ (Videos/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:45