search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:11
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Τι είναι τα «στικάκια νικοτίνης» που προκάλεσαν τη λιποθυμία των μαθητών

29.11.2023 15:07
Untitled design

Ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με τη λιποθυμία τριών μαθητών σε τουαλέτα σχολείου στην Αλικαρνασσό της Κρήτης.

Όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες από τους μαθητές του σχολείου του Ηρακλείου, οι τρεις έφηβοι – δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας 13 και 14 ετών – είχαν προμηθευτεί από ένα συμμαθητή τους «στικάκια» νικοτίνης προκειμένου να κόψουν το κάπνισμα.

Τα υποκατάστατα νικοτίνης κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, όπως αυτοκόλλητα, σπρέι, τσίχλες, καραμέλες, ακόμη και σε μορφή πλαστικού τσιγάρου που περιλαμβάνει αμπούλα νικοτίνης και χορηγούνται σε συγκεκριμένες δοσολογίες.

Ωστόσο σύμφωνα με ειδικούς, η μη ορθή των προϊόντων αυτών μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το cretaone.gr, παραπέμπουν σε σακούλες νικοτίνης γνωστές ως snus.

To snus φαίνεται να είναι αρκετά διαδομένο μεταξύ των νέων και στους μαθητές. Πρόκειται για νικοτίνη που περιέχεται σε σακουλάκι το οποίο ο χρήστης τοποθετεί μεταξύ του άνω χείλους και των ούλων και έτσι την απορροφά ο οργανισμός.

Στην Ελλάδα αλλά και σχεδόν σε όλες τις χώρες η προμήθειά τους γίνεται μέσω ίντερνετ σε ελκυστικές συσκευασίες και συχνά σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια, κεράσι μέντα κ.α

Πως τους βρήκαν

Συμμαθητές τους που εντόπισαν τους έφηβους στις τουαλέτες ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

«Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν μας έχουν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Δεν είναι παραβατικοί μαθητές και όπως γνωρίζουμε ούτε καν καπνίζουν. Τώρα τι συνέβη, πραγματικά μόνο εκείνοι ξέρουν και πιστεύω πως θα το πουν» δήλωσε ο διευθυντης του σχολείου στο protothema.gr.

Διαβαστε επίσης

Meteo: Ποιες περιοχές «βούλιαξαν» την Τρίτη – Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά το unfair Σούνακ: «Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται»

Κοζάνη: Έφτιαξαν ειδικές κρύπτες σε αυτοκίνητο για να μεταφέρουν 26 κιλά κάνναβη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19