search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:25
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν με σχοινί μπρούτζινο άγαλμα και προσπάθησαν να το κλέψουν

03.12.2023 19:42
astinomia-new

Άγνωστοι έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεπτέμβριο του 2021.

Περίοικοι αντιλήφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής πως κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν το άγαλμα και ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί.

Δίπλα στη βάση του αγάλματος εντόπισε ίχνη από ρόδες οχήματος, με το οποίο επιχείρησαν να το σύρουν οι κλέφτες. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Ατζαράκης – Βρανά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα περνάνε τέλεια!» (Video)

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ: Κινητοποίηση φορέων ενάντια στις υπομεταγγίσεις πασχόντων

Ναύπακτος: «Θέλαμε να γελάσουμε» – Προκλητικοί οι ανήλικοι για τις fake γυμνές φωτογραφίες των συμμαθητριών τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01