search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Ατζαράκης – Βρανά για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα περνάνε τέλεια!» (Video)

03.12.2023 19:18
ATZARAKIS BRANA

Μέσα από το χιούμορ, οι stand up κωμικοί Διονύσης Ατζαράκης και Κατερίνα Βρανά επιχειρούν να αναδείξουν τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους άνθρωποι με αναπηρίες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, οι δύο κωμικοί κυκλοφόρησαν ένα καυστικό βίντεο με τίτλο: «Τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα περνάνε τέλεια»!

Ο οίκτος, η αδιαφορία, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η απουσία υποδομών και προσβασιμότητας είναι λίγα από τα στοιχεία που μετατρέπουν την καθημερινότητα των ανάπηρων ανθρώπων σε Γολγοθά.

Η ίδια η Κατερίνα Βρανά μετά από μια περιπέτεια υγείας που την οδήγησε σε κώμα, έμεινε ανάπηρη. «Η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μια κατάσταση, εεε, τι να κάνουμε, έγινε κι αυτό. Δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από την ίδια τη λέξη “αναπηρία” και νομίζω έχει αρχίσει λίγο, η πολιτεία, η κοινωνία να κινείται προς την αποδοχή. Αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλα θέματα», είχε πει σε συνέντευξή της.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ: Κινητοποίηση φορέων ενάντια στις υπομεταγγίσεις πασχόντων

Ναύπακτος: «Θέλαμε να γελάσουμε» – Προκλητικοί οι ανήλικοι για τις fake γυμνές φωτογραφίες των συμμαθητριών τους

Ν. Ερυθραία: Συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες νεαρών – Δύο τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:55