search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:04
MENU CLOSE

Αντίθετοι οι επιστημονικοί φορείς με την υπαγωγή της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

04.12.2023 15:00
asteroskopeio_0412_1460-820_new

Πυρ ομαδόν δέχθηκε η κυβέρνηση για την υπαγωγή της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από τους επιστημονικούς φορείς που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η Καραπαναγιώτου από την ΕΜΥ, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, λέγοντας πως η μεταφορά της Υπηρεσίας στο υπουργείο «συνεπάγεται με άμεσο κίνδυνο στην ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού», καθώς «δεν θα μπορούν οι τεχνικοί μας να πιστοποιήσουν κανένα μετεωρολογικό όργανο στα αεροδρόμια της χώρας».

Την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζήτησε ο Μανώλης Πλειώνης, υπογραμμίζοντας πως θα προκληθεί «θεσμική και διοικητική αναταραχή» από την υπαγωγή. Παράλληλα, κατήγγειλε πως στο στάδιο της διαβούλευσης τρολ κατασυκοφάντησαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Παναγιώτης Μπούμης, διερωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αλλαγή διοίκησης. Ανέφερε δε, πως μέσω της υπαγωγής θα υπονομευθεί η ακαδημαϊκή ελευθερία, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, την απόσυρση των επίμαχων άρθρων ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια ο κ. Δοξιάδης από την πλευρά της ΕΣΕΤΕΚ (Εθνικό ΣΥμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας), αλλά και η κ. Κωνσταντοπούλου από την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καργιώτη: «Ψάχνουν» δύο ακόμη πρόσωπα από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Πώς «χτυπούσε» η σπείρα του τράπερ – Ήταν ειδικοί στα εκρηκτικά και «ξέπλεναν» τη λεία σε καζίνο και σε τραγούδια (photos/videos)

Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Νέα επιδείνωση από αύριο με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζονται (χάρτες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:03