search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:39
MENU CLOSE

Beyoncé «Renaissance: A Film by Beyoncé»: Η αναμενόμενη ταινία της Queen B ήρθε στη χώρα μας

04.12.2023 10:55
beyonce

H ταινία της Beyoncé για το τουρ της έκανε πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο και στην χώρα μας και έγινε κυριολεκτικά χαμός. Πλέον οι ταινίες που αφορούν σε συναυλίες, έχουν τρομερή επιτυχία και είναι δοκιμασμένη συνταγή. Μάλιστα πρόσφατα έκανε ταινία και η Taylor Swift.

Το show που δημιούργησε η Queen B τα έχει όλα και ίσως είναι το πιο φαντασμαγορικό show που έχει κάνει στην καριέρα της. Σκηνικά, κοστούμια, χορογραφίες συνέθεσαν μια μοναδική εμπειρία την οποία η ταινία στοχεύει να μεταφέρει και στον θεατή που θα την παρακολουθήσει στο σινεμά.

Επίκεντρο του «Renaissance: A Film by Beyoncé» είναι η γυναίκα που τα κατάφερε στη ζωή της. Το φιλμ αποδεικνύει πως η Beyoncé δεν είναι ρομπότ – παρά τη μεταλλική της ενδυμασία σε διάφορες εμφανίσεις της – και ότι βιώνει ξεσπάσματα, άγχη, χαρές και λύπες.  Η ταινία είναι ένας αποτελεσματικός εξανθρωπισμός της απόλυτης superstar. Η τελευταία φορά που η Beyoncé ασχολήθηκε με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ήταν πριν από 10 χρόνια με το «Life Is but a Dream». Αυτή η πρώτη ταινία αφορούσε στην μετάβασή της από μια εσωστρεφή κοπέλα στην εξωστρεφή επιτυχημένη γυναίκα. Η «Αναγέννηση» αφορά αποκλειστικά στην εξωστρέφεια. Ανοίγει τα κιγκλιδώματα και οδηγεί το κοινό της πίσω από αυτά μέσα στην καρδιά του συναυλιακού χώρου – δείχνει πως προετοιμάζεται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Περισσότερο αποκαλυπτική και ανθρώπινη από κάθε άλλη φορά, η Beyoncé τα κατάφερε και πέτυχε να βρει την ισορροπία μεταξύ του να μην αποκαλύψει πολλά αλλά ταυτόχρονα να μας αποκαλύψει τις αδυναμίες της.  

Η ταινία έχει γυρίσματα σε δέκα διαφορετικές χώρες και καταγράφει τη ζωή της Beyoncé εντός και εκτός σκηνής κατά την διάρκεια της περιοδείας της, η οποία έγινε η πιο κερδοφόρα περιοδεία μαύρου καλλιτέχνη και η όγδοη πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών.

Εκτός από επιτυχίες όπως το «Crazy In Love», το «Cuff It» και το «Drunk In Love», οι θαυμαστές είδαν και την αθέατη πλευρά της Beyoncé, την εγχείρηση στο γόνατο πριν την παγκόσμια περιοδεία της, μέχρι και το πώς η απώλεια ενός δοντιού της κόρης της είχε προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε συμβαίνει στη σκηνή.

Η Beyoncé φαίνεται να κάνει εκατοντάδες αλλαγές κοστουμιών ενώ στην ταινία φαίνονται επίσης τα λάθη της, υλικό από τα παρασκήνια κ.λπ.

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της ταινίας, είναι η αφιέρωση της στον θείο της Johnny, έναν ομοφυλόφιλο άνδρα, που σχεδίασε τα πρώτα κοστούμια της και του οποίου η αγάπη για τη house μουσική ενέπνευσε τα disco grooves του άλμπουμ και της περιοδείας Renaissance.

«Όπου κι αν πήγαινε, όλα καλυτέρευαν. Με βοήθησε να μεγαλώσω τα παιδιά μου και εκείνα τον αγαπούσαν και τον λάτρευαν. Ήταν ένας σωτήρας», αναφέρει στην ταινία η μητέρα της Beyoncé, Tina Knowles.

Διαβάστε επίσης:

Έρρικα Πρεζεράκου: Δείχνει το ακρωτηριασμένο της δάχτυλο και στέλνει μήνυμα στα ανάπηρα άτομα (Video)

Μαρία Κορινθίου για την κόρη της: «Παρακαλώ για μία αγκαλιά και μία καληνύχτα» (Video)

Γιάννα Τερζή: Συγκλονίζει η νέα της ανάρτηση για τον όγκο στον νωτιαίο μυελό – «Έζησα ως ανάπηρος άνθρωπος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31