search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:37
MENU CLOSE

Κόντρα Βερβεσού – Θεοχάρη: «Η κυβέρνηση δεν έχει βάλει μυαλό από το νόμο Κατρούγκαλου» – Προσφυγή στο ΣτΕ από τον ΔΣΑ

04.12.2023 17:25
vouli_new

Άγρια κόντρα είχαν στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου Χάρης Θεοχάρης και Δημήτρης Βερβεσός. 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που αντιδρά με σφοδρότητα στο νέο νομοσχέδιο μίλησε για προφανή αντισυνταγματικότητά του και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει μυαλό. «Οι δικηγόροι δεν έχουν 14 μισθούς. Ο εργαζόμενος μπορεί να δηλώνει ημιαπασχόληση. Δεν έχετε βάλει μυαλό; Καταγγείλατε τον Κατρούγκαλο. Τώρα τι θα λέτε;.», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα και σχολιάζοντας τις κυβερνητικές δηλώσεις περί ελέγχων των ελεύθερων επαγγελματιών, έκανε λόγο για κοροϊδία, τονίζοντας πως στην πράξη δεν μπορούν να γίνουν. 

«Πως θα μπορέσετε να τους κάνετε; Και 20.000 να έρθουν και να σας που ότι θέλουν έλεγχο. Αυτό θα γίνει σε βάθος 3ετίας. Κοροϊδία είναι. Θα βρεθείτε υπόλογοι. 33% οφείλουν ΕΦΚΑ και ΔΟΥ. Αυτοί που λέτε μεγάλοι φοροφυγάδες. Αυτούς κυνηγάτε… Πως θα ζήσει αυτός που ξεκινάει με 1.200 ευρώ καλημέρα κάθε μήνα;», διερωτήθηκε με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χάρη Θεοχάρη να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους. 

«Μην μας προκαλείτε… Ο κ. Βερβεσός μας συγκρίνει με το νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου», ανέφερε με τον πρόεδρο του ΔΣΑ να διαμαρτύρεται. 

Χ. Θεοχάρης: Πείτε στα μέλη σας, ότι η πρότασή σας είναι να πληρώνετε εισφορές 2.500 και 3.000 ευρώ το μήνα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας εξέφρασε τη θλίψη του για την κριτική που ακούστηκε –«άκουσα αντιρρήσεις σε όλα τα μέτρα που αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή και αυτό με θλίβει», είπε για να συμπληρώσει πως η κοινωνία αγκαλιάζει αυτό το νομοσχέδιο. «Ξεχωρίζουμε, αυτοί που παίρνουν τις δύσκολες αποφάσεις και οι άλλοι», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη το νομοσχέδιο στην πλήρη ανάπτυξη θα φέρει 3 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία. 

Διαβάστε επίσης:

Στη δική της «γραμμή» η νέα ΚΟ – Δέκα στους 11 ψήφισαν «παρών» για κόκκινα δάνεια και servicers

Στη Δαδιά ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Στον Έβρο συνέβη μια τραγωδία -Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης»

Πυρά παραγωγικών φορέων στο φορολογικό νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:37