search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Πυρά παραγωγικών φορέων στο φορολογικό νομοσχέδιο

04.12.2023 15:42
poreia athina 765- new

Στο πυρ το εξώτερο έστειλαν το φορολογικό νομοσχέδιο οι παραγωγικοί φορείς που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

«Τερατούργημα» χαρακτηρίστηκε το νομοσχέδιο με εκπρόσωπο φορέα να επικρίνει με σφοδρότητα την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και ότι σπέρνει τον διχασμό. Αίσθηση δε, προκάλεσε η παραδοχή του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων ότι φοροδιαφεύγουν.  

«Από αυτούς που εκπροσωπώ κανείς δεν έχει καταθέσεις στο Μόντε Κάρλο, πάτε να πάρετε την ψυχή του φτωχοδιάβολου και αφήνετε αυτούς που έχουν λεφτά κι αυτό είναι εξωφρενικό», είπε ο Γιώργος Καββαθάς της ΓΣΕΒΕΕ και προκάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει όλον τον κλάδο που εκπροσωπεί. «Ελέγξτε μας όλους, σας προκαλώ γιατί οι ζημιές των μεγάλων επιτρέπονται, οι ζημιές στους μικρούς δεν επιτρέπονται», είπε. 

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσσός ανέφερε πως με το νέο νόμο ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει 236% αυξημένο φόρο σε σχέση με τους μισθωτούς, ενώ διορθώσεις ζήτησε και ο Γιώργος Πατούλης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. 

«Μας εξαθλιώνει το νομοσχέδιο», είπε ο Σεραφείμ Κασιδιάρης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και τόνισε πως «εάν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε». Άδικο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο διευθυντής της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης , ενώ ο Βασίλης Μακρίδης, Πρόεδρος ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης ανέφερε πως για πρώτη φορά διαχωρίζεται ο αγροτικός τομέας.

Διαβάστε επίσης:

Τι «φέρνει» ο Ερντογάν στην Αθήνα – Οι κρυφές διεκδικήσεις της Άγκυρας

Μαρινάκης για ελληνοτουρκικά: Καμία πληροφόρηση για επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ευχαριστώ» στο ηλικιωμένο ζευγάρι που δώρισε 100.000 ευρώ σε νοσοκομείο (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09