search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Κόντρα στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ οι 10 από τους 11 αποχωρήσαντες – Δεν καταψήφισαν επαχθείς ρυθμίσεις για κόκκινα δάνεια και servicers

04.12.2023 17:05
ko11

Σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ τραβούν οι βουλευτές που αποχώρησαν και σε λίγη ώρα, σε ανοιχτή εκδήλωση, ανακοινώνουν επίσημα τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.  Ωστόσο οι διαχωριστικές γραμμές αυτές μοιάζουν να υπακούν περισσότερο σε μία λογική ίσων αποστάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Η πρώτη επίσημη θέση τους, κόντρα σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώθηκε με έναν ξεκάθαρο, όσο και αμφιλεγόμενο τρόπο στην ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε το κόμμα στο οποίο μέχρι πρόσφατα ανήκαν, στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers.

Οι δέκα από τους «11» βουλευτές της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας δήλωσαν «παρών» σε τρία άρθρα που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν στις εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων.  Καταψήφισε μόνον ο Φερχάτ Οζγκιούρ. Προφανώς οι 10 βουλευτές επέλεξαν πρωτίστως να μην δώσουν ένα σήμα ότι ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το περιεχόμενο των κυβερνητικών ρυθμίσεων έχει επικριθεί από την αξιωματικής αντιπολίτευση και όχι μόνο, εδώ και καιρό.

Ειδικότερα, οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτου, Σία Αναγνωστοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης δήλωσαν παρών σε ρυθμίσεις υπέρ των servicers. Καταψήφισαν πάντως, την τροπολογία που θεσπίζει ακαταδίωκτο υπέρ των μελών του ΤΑΙΠΕΔ. 

Το πρώτο από τα τρία άρθρα (άρθρο 7) θεσπίζει ακατάσχετο – ακόμα και για χρέη προς το δημόσιο – λογαριασμό για τους servicers, ενώ το δεύτερο (άρθρο 38) προβλέπει πως  servicer μπορεί να λογίζεται ακόμα και μη εποπτευόμενος από την ΤτΕ οργανισμός. Τέλος, το άρθρο 40 προβλέπει την παράταση ως το τέλος Ιουνίου 2024 στις άδειες λειτουργίας των servicers χωρίς νέα δικαιολογητικά.

Διαβάστε επίσης:

Στη Δαδιά ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Στον Έβρο συνέβη μια τραγωδία -Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης»

Πυρά παραγωγικών φορέων στο φορολογικό νομοσχέδιο

Τι «φέρνει» ο Ερντογάν στην Αθήνα – Οι κρυφές διεκδικήσεις της Άγκυρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:52