search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:36
MENU CLOSE

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε τον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια – ΟΗΕ: «Κόλαση επί γης» η Γάζα

05.12.2023 16:52
gaza prosfyges

Tο Ισραήλ δήλωσε ότι έχει περικυκλώσει τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στο βορρά, τον μεγαλύτερο στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται από τη Χαμάς ως βάση.

Υπενθυμίζεται πως ο καταυλισμός έχει δεχτεί επανειλημμένα βομβαρδισμό από ισραηλινά πολεμικά μαχητικά.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

«Σαρανταπέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί την τελευταία ώρα», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ Άκσα στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Την ίδια ώρα, ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν για σκηνές «αποκάλυψης» στη Γάζα, καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν ασφαλές μέρος να πάνε, ενώ ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει την εκστρατεία του στο έδαφος.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς δορυφορικές εικόνες δείχνουν δεκάδες ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα που επιχειρούν τώρα στη νότια Γάζα.

Οι εικόνες, που ελήφθησαν από το CNN την Τρίτη, δείχνουν τα οχήματα στα δυτικά της οδού Salah El-Din, της κύριας διαδρομής βορρά-νότου της Γάζας, περίπου έξι χιλιόμετρα (3,7 μίλια) βόρεια της πόλης Καν Γουνίς.

Το Ισραήλ κάλεσε τους Παλαιστίνιους σε ορισμένες περιοχές της νότιας Γάζας να φύγουν, εκδίδοντας ψηφιακούς χάρτες που οι κάτοικοι λένε ότι προκαλούν σύγχυση ενώ άλλοι δεν έχουν πρόσβαση λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ενθάρρυναν τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας για την ασφάλειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να χτυπήσουν τη Χαμάς «όπου κι αν βρίσκεται».

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα φτάνει τους 15.900

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις έφτασε τους 15.900, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Από τους νεκρούς, περισσότεροι από 250 ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα μιλώντας στη Ραμάλα, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, μιλώντας μέσα από το πολιορκημένο νοσοκομείο Kamal Adwan, είπε ότι οι γιατροί δεν θα εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους παρά τον κίνδυνο.

Υπάρχουν 108 πτώματα – ορισμένα αζήτητα – στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Τα ισραηλινά στρατεύματα προελαύνουν προς την εγκατάσταση, με ισχυρούς πυροβολισμούς και εκρήξεις γύρω από την περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες.

Ένας δημοσιογράφος μέσα στο νοσοκομείο, ο Mahmoud Al-Sabbah, έστειλε βίντεο στο CNN την Τρίτη με περίπου 30 πτώματα καλυμμένα με λευκά σεντόνια σε μια αυλή.

Αρκετά ακόμη πτώματα συσσωρεύτηκαν σε ένα κάρο επειδή, όπως είπε, ασθενοφόρα δεν λειτουργούν στην περιοχή. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό βρίσκονταν εκεί τα πτώματα, αλλά είπε ότι μέλη της οικογένειας προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

NBC: Οι ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν στο σπίτι του Μπομπ Μενέντεζ συνδέονται με ληστεία του 2013

«Τεράστιος κίνδυνος» τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕE, προειδοποιεί η επικεφαλής εσωτερικών υποθέσεων

Ουαλία: Επίθεση με μαχαίρι σε 29χρονη έγκυο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:34