search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:22
MENU CLOSE

Βομβάρδισαν ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό στην Τζαμπαλίγια: Τουλάχιστον 19 νεκροί

08.11.2023 21:01
GAZA_BOMBS
AP

Δεκαεννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα. Την ίδια ώρα αιχμές κατά του Ισραήλ για την αιματοχυσία στη Γάζα αφήνει ο ΟΗΕ ενώ το Κατάρ προσπαθεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τους ομήρους της Χαμάς.

Κατά την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό χτυπήθηκε σπίτι στο κέντρο του καταυλισμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση μαχητών της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και απήχθησαν περισσότεροι από 240.

Στον αντίποδα, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 10.569 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι το 40% των θυμάτων είναι παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ «το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας ή να την θέσει υπό τον έλεγχό του για πολύ καιρό», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά των μαχητών της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Εκτιμούμε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις μας είναι αποτελεσματικές και επιτυχημένες και θα συνεχίσουμε τις πιέσεις», είπε ο αξιωματούχος αυτός μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον αργά το βράδυ της Τρίτης, υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος. «Δεν θα είναι για απεριόριστο διάστημα, ούτε για πάντα», πρόσθεσε.

Αιχμές Γκουτέρες κατά του Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα, «κάτι δεν πάει καλά»

Την ίδια ώρα σαφείς αιχμές κατά του Ισραήλ, άφησε για μία κόμη φορά ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνοντας πως κάτι δεν πάει καλά με τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος στον πολύ μεγάλο αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί.

«Υπάρχουν παραβιάσεις από τη Χαμάς όταν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες», δήλωσε ο Γκουτέρες στο Reuters, αλλά επίσημανε ότι «όταν κοιτάξει κανείς τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, υπάρχει κάτι που είναι σαφώς λάθος». Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα προειδοποίησε ότι η Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε «νεκροταφείο παιδιών», με το Ισραήλ να τον καταδικάζει συνεχώς αφού έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών του… αντισημιτισμού.

Παράλληλα, το Κατάρ διαπραγματεύεται την πιθανή απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς αφορά 12 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων είναι Αμερικανοί πολίτες, σε αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης στη διάσκεψη του Μακρόν για τη Γάζα

Κέιτ Μπλάνσετ στο Ευρωκοινοβούλιο: Προστατέψτε τους πρόσφυγες αντί να οχυρώνετε τα σύνορα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:22