search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:20
MENU CLOSE

Τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων φορτηγών στο σημείο Κήποι-Ύψαλα ζητούν φορείς της Τουρκίας – Επιστολή στον Μητσοτάκη

06.12.2023 20:55
kipoi evros

Κοινό Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών στο σημείο Κήποι – Ύψαλα συνυπέγραψε η ΟΦΑΕ, με την επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND το οποίο και απεστάλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Με την κίνηση αυτή οι δύο φορείς προσβλέπουν στην βελτίωση των υποδομών (τελωνειακός σταθμός, γέφυρα Έβρου, λωρίδες κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων κ.λπ.) και των διαδικασιών (τελωνειακές διαδικασίες, διαδικασίες ελέγχου, έκδοση φυτοπαθολογικών και κτηνιατρικών πιστοποιητικών κ.ά.) στο εν λόγω συνοριακό σημείο διέλευσης, με στόχο την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στη διαβιβαστική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι στόχος του Ψηφίσματος είναι «να αποτελέσει ένα από σημεία συζήτησης στις αυριανές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Τουρκίας και να ληφθούν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Δεν πήγε καλά αυτό: Τούμπαρε η γόνδολα και βρέθηκαν στο νερό – Δεν σταματούσαν τις selfies παρά τις συστάσεις

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ επικαλείται το άρθρο 99 για τη Γάζα σε μια σπάνια διπλωματική κίνηση

Για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» θα δικαστεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στη Γαλλία όπου έχασε τη ζωή της Ελληνίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58