search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:21
MENU CLOSE

Την Πέμπτη στις 12:15 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Μαξίμου

06.12.2023 17:51
mitsotakis-erdogan-new

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 12:15 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άφιξή του, την Πέμπτη στις 11:30 θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερντογάν: Έρχεται στην Αθήνα με τρία αεροπλάνα – Τα αυτοκίνητα-«αστακοί» που αντέχουν και σε χημική επίθεση

Ο Τούρκος πρόεδροςαναμένεται να φτάσει στη χώρα μας με τρία αεροπλάνα, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού της συνοδείας του για λόγους ασφαλείας αλλά και για να φέρει μαζί του τις δύο υπερπολυτελείς θωρακισμένες λιμουζίνες του.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει στο ένα αεροπλάνο μόνο τις λιμουζίνες του, που είναι οχήματα Mercedes – Maybach.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος στόλος των αυτοκινήτων του Τούρκου προέδρου ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2017, ενώ το κόστος καθεμίας λιμουζίνας κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατ. τουρκικές λίρες.

Τα αυτοκίνητα που θα συνοδεύσουν τον Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Αθήνα, πέρα από τη δεδομένη άνεση και πολυτέλεια, προσφέρουν απόλυτη προστασία στους επιβάτες τους.

Αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό τους αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα αέρα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαιτούμενη θωράκιση, ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.

Διαβάστε επίσης:

Σκυλακάκης: Τέρμα τα «κόλπα» με το ρεύμα – Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις για το πράσινο τιμολόγιο

«Ελλάδα και Τουρκία έτοιμες να αλλάξουν σελίδα» – Γιατί αλλάζει στάση ο Ερντογάν – Τι λένε γερμανικά και τουρκικά ΜΜΕ

Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… – Μικραίνει ο Θεός ους βούλεται απωλέσαι» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:21