search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:13
MENU CLOSE

Τρεις εκθέσεις ζωγραφικής που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο

06.12.2023 06:00
texnh

Οι γιορτινές μέρες ενδείκνυνται για βόλτες, ψώνια, θέατρο, σινεμά και εκθέσεις. Με λίγα λόγια οτιδήποτε μπορεί να δώσει τροφή στο πνεύμα μας είναι ιδανικό για την περίοδο των εορτών. Τρεις εκθέσεις Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζονται αυτόν τον μήνα σε διάφορες γκαλερί που θα σας ικανοποιήσουν νοητικά και οπτικά.

Χριστόδουλος Γκαλτέμης έκθεση «’Ανθη και καρποί» – Γκαλερί Αργώ

Οι εικαστικές εικόνες που απευθύνει στο βλέμμα μας ο καλλιτέχνης αναγνωρίζονται με ευκρίνεια. Την ίδια στιγμή όμως, που τα θέματα αυτά ικανοποιούν την όραση με την ακρίβεια της περιγραφής τους, ταυτόχρονα τη βάζουν σε σκέψεις, δημιουργώντας ένα στιγμιαίο μετεωρισμό, καθώς ο ρεαλισμός δεν είναι τόσο αληθοφανής, όσο νομίζει κανείς αρχικά, καθώς ένας διακριτικός διάλογος φωτός και σκιάς δημιουργεί αλλεπάλληλες πτυχές στο πλάσιμο της φόρμας πολλαπλασιάζοντας έτσι τα νοήματα.

5 Δεκεμβρίου 2023 – 30 Δεκεμβρίου 2023 (από ΔΤ)


Έκθεση με έργα του Παύλου Σάμιου «Ζωή στην τέχνη – Αrtworx

Μεταξοτυπίες υψηλής ποιότητας, μικρής αρίθμησης, επιτράπεζια πλέζιγκλας με τα αγαπημένα ερωτικά θέματα του Παύλου Σάμιου, μικρογλυπτά, κεραμικά,  κοσμήματα και μαντήλια. Ακόμα ένα ρόδι-γούρι ειδικά σχεδιασμένο για τη νέα χρονιά καθώς και ένα ημερολόγιο για το 2024 με χαρακτηριστικές σκηνές από όλη την παλέτα του ζωγράφου. Τα ζευγάρια, τα καφενεία, οι νεκρές φύσεις του, ανθούν και πάλι σε αυτά τα μικρά έργα τέχνης.

5 Δεκεμβρίου 2023 – 31 Ιανουαρίου 2024 (από ΔΤ)


Oμαδική εικαστική έκθεση «Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον» – project #23 #24

Η αγάπη και η τέχνη της αγάπης είναι η στάση μας απέναντι στη ζωή και την ίδια την κοινωνία. Απαιτεί δημιουργία κι υπευθυνότητα. Απαιτεί να αγαπάμε τους εαυτούς μας, τους άλλους και τα έργα μας. Είναι τελικά η συνειδητοποίηση της δημιουργικότητας με παράλληλη αποφυγή της παθητικότητας. Γιατί αυτό καλούμαστε σε αυτήν την έκθεση να παρακολουθήσουμε. Την Τέχνη, την Αγάπη, τη Δημιουργία ενάντια στην αδράνεια και την παθητικότητα, γιατί τελικά η Τέχνη και η Αγάπη σε μια σχέση αμφίδρομη δημιουργούν την ενέργεια που προσφέρει το Φως στην ψυχή μας.

4 Δεκεμβρίου 2023 – 23 Δεκεμβρίου 2023 (από ΔΤ)

Διαβάστε επίσης:

«The Humans» του Στίβεν Κάραμ

Το Άλσος γίνεται «Κήπος του χειμώνα»

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24