search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:27
MENU CLOSE

Μαρίν Λεπέν: Θα δικαστεί μαζί με τον πατέρα της και άλλους 26 για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ

08.12.2023 23:45
MARIN_LEPEN
AP

Η Μαρίν Λεπέν θα δικαστεί για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ, μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εισαγγελία του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ – κατηγορίες που το κόμμα της Λεπέν είπε ότι αμφισβητεί.

Εκτός από την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, στο εδώλιο θα κάτσει, μεταξύ άλλων, και ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Μια προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία έχει ορισθεί στις 27 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Η έρευνα, που ξεκίνησε το 2016, είχε ως στόχο να εξακριβώσει εάν το επονομαζόμενο τότε «Εθνικό Μέτωπο» είχε χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών προκειμένου να πληρώσει υπαλλήλους του κόμματος.

Όπως αναφέρει το Reuters στους ευρωβουλευτές διατίθενται κεφάλαια για την κάλυψη δαπανών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τους βοηθούς τους, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση τους για κομματικά έξοδα.

«Αμφισβητούμε επισήμως τις κατηγορίες σε βάρος των ευρωβουλευτών μας και των βοηθών τους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» (RN).

Το κόμμα πρόσθεσε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν διέπραξε αδίκημα και ότι δεν υπήρξαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά την απασχόληση κοινοβουλευτικών βοηθών, βάσει τόσο των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και της γαλλικής νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ατλάντα: Γυναίκα επιχείρησε να κάψει το πατρικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Video)

Νέα σύγκρουση ετοιμάζεται από τις ΗΠΑ – Σε συνομιλίες με τους συμμάχους του Κόλπου για στρατιωτική δράση κατά των Χούθι

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν μυστηριωδώς στις ακτές της Ιαπωνίας – «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48