search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:26
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές στη Γαλλία: Πρώτο το κόμμα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, με διαφορά δεύτερος ο Μακρόν

21.11.2023 15:43
MARIN_LEPEN
AP

Πρώτη πολιτική δύναμη αναμένεται να αναδειχθεί η γαλλική ακροδεξιά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση αυτή μάλιστα προβλέπει σημαντική διαφορά από την κυβερνητική παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν που φαίνεται να έρχεται δεύτερη και…καταϊδρωμένη.

Τη νίκη της Λεπέν προβλέπει η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα « Les Echos». Ειδικότερα, η δημοσκόπηση εμφανίζει το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, στου οποίου το ευρωψηφοδέλτιο επικεφαλής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, να προηγείται συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων.

Γαλλία: Δεύτερος ο Μακρόν, τρίτοι οι Σοσιαλιστές

Η προεδρική πλειοψηφία του Εμανουέλ Μακρόν, της οποίας ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν είναι ακόμη γνωστός, εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 19% των προθέσεων ψήφου.

Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει με 9% το Σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ ακολουθούν τα κόμματα των Οικολόγων και των Ρεπουμπλικάνων με 8% το καθένα. Ποσοστό 7% εμφανίζονται να έχουν το επίσης ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, όπου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι η ανιψιά της Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ, καθώς επίσης και η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ενώ περί το 3% θα κυμανθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Ελπίδες για εκεχειρία, αλλά και ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ

Κλιματική κρίση: Οι 10 κρίσιμοι αριθμοί που δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα της Γης (Videos)

Champagne: Η γαλλική επαρχία, η σαμπάνια, το… ξίφος και ο Jay Z

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:25