search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Νετανιάχου: «Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί»

09.12.2023 21:02
NETANIAHOU

«Ο δίκαιος πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί», δήλωσε σήμερα το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας «τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί ανακοίνωσε πως η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 7.000 παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση», δήλωσε ο Τζάτσι Χανέγκμπι σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

«Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, γιατί δεν γνωρίζουμε τα πάντα κάτω από μέρη που κατέρρευσαν, σε σήραγγες και αλλού. Αλλά αυτή είναι η συντηρητική εκτίμηση», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: 17.700 νεκροί Παλαιστίνιοι – «Πολύ μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός» σύμφωνα με τη Χαμάς

Μύδροι Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ»

Τρεις στρατιώτες τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:19