search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:17
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Στο Ραδιομέγαρο η Κατερίνα Κασκανιώτη – Aβεβαιότητα για 500 συμβασιούχους 

14.12.2023 14:49
ert 665- new

Δεκαέξι και σήμερα για να λήξουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (με δυνατότητα ανανέωσης) σε περίπου 500 εργαζομένων στην ΕΡΤ, διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων του ΕΡΤNews.

Όλοι εκείνοι εργάζονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και μέσα σε αυτή τη συνθήκη θα κάνουν βάρδιες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως υποστηρίζουν γνώστες  των συνθηκών και της ΕΡΤικής πραγματικότητας.

Θεωρητικά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβει τέλος άμεσα.  Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει- θεωρητικά επταμελές- ΔΣ και να συνεδριάσει.  Από το ΔΣ όμως έχουν ήδη αποχωρήσει (εξαιτίας του νόμου Κεραμέως για πτυχίο ΑΕΙ) ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο τηλεοπτικός παραγωγός Νίνο Ελματζιόγλου, που ήταν μέλη του και δεν έχουν ενεργοποιηθεί διαδικασίες αντικατάστασης τους.

Από χθες στον 4ο όροφο του Ραδιομεγάρου βρίσκεται  η Κατερίνα Κασκανιώτη–  εν δυνάμει νέα διευθύνουσα σύμβουλος- η οποία ενημερώνεται εντατικά, κατά ΕΡΤικούς κύκλους.  Αλλά οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες επισήμως δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Ακόμα και για τη  μεσοβέζικη λύση της προσωρινής τοποθέτησης σε  μεταβατική περίοδο ως την ενεργοποίηση διαγωνισμού προκήρυξης της θέσης, επισήμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι σχετικό.

Για την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στη σύνθεση και τη συγκρότηση σε «σώμα» του ΔΣ της ΕΡΤ το χρονικό διάστημα έως τις 31 του μήνα πιθανόν να εκτιμάται αρκετό.

Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ την επόμενη εβδομάδα ή στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η αβεβαιότητα σε εκείνους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα παραμείνει.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ έχει ενημερώσει, κατά τους ίδιους κύκλους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, τις γενικές διευθύνσεις του φορέα να εφαρμόσουν τη διάταξη για ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε ποσοστό 10%.

Λέγεται πως κάποιοι από τη συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων- μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- έχουν ενημερωθεί ότι συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί τέλος του έτους.

Στο μεταξύ το μέτρο εφάπαξ επιχορήγησης 250 ευρώ στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για την απόκτηση ή αντικατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή πάει «από του χρόνου», ήταν η απάντηση  επιτελικού  της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών  της εταιρείας, σε σχετικό ερώτημα.

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες πρώτης προβολής: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έρχεται στους κινηματογράφους ως Wonka

Eurovision 2024: Νέα πολιτικά παρατράγουδα με την εκπροσώπηση της Ολλανδίας (Video)

Ισοφάρισε το ρεκόρ τηλεθέασης του το Mega – Από κοντά ο ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58