search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:36
MENU CLOSE

«Συμμαχία» των fund SMERC, EOS και Bespoke με στόχο την αγορά του νερού

14.12.2023 14:52
nero_1412_1460-820_new

Στη σύσταση holding εταιρίας με την επωνυμία Water Invest προχώρησαν τα funds SMERemediumCap (SMERC) του Νίκου Καραμούζη και το EOS Hellenic Renaissance Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners, με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Senior Partner της EOS Capital Partners ενώ ο Νικόλαος Βουδούρης, Αντιπρόεδρος του SMERC αποτελεί μέλος του ΔΣ. Μέλος στο ΔΣ της Water Invest είναι και η Mαρία Γεώργαλου, αντιπρόεδρος της Bespoke SGA Holdings, του επενδυτικού οχήματος που χρησιμοποιεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, για την δημιουργία του ομίλου τροφίμων.

Η κίνηση αυτή μπορεί σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους να συνδέεται με την προσπάθεια των τριών επιχειρηματιών να μπουν στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού.

Κι αυτό γιατί η νεοσύστατη Water Invest θυμίζει την Juice Invest που ίδρυσαν το καλοκαίρι του 2022 η Bespoke SGA Holdings και το EOS και με την οποία πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ».

Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 12,38 εκατ. ευρώ καταβεβλημένο σε μετρητά και μοναδικούς μετόχους τα δυο προαναφερθέντα funds. Το SMERC αποτελεί τον μέτοχο πλειοψηφίας (56,54%) έχοντας συνεισφέρει 7 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο ενώ το EOS ελέγχει το υπόλοιπο 43,46%, έχοντας καταβάλλει 5,38 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το SMERC από το καλοκαίρι του 2023 έχει προχωρήσει στην απόκτηση σημαντικού μετοχικού ποσοστού πλειοψηφίας στην EΨΑ ενώ το ΕΟS έχει επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην Agrifreda, που στο portfolio της διατηρεί και το brand εμφιαλωμένου νερού «δροσιά».

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό λουκέτο για την InstaShop στην Ελλάδα – Τι οδήγησε στην απόφαση

ΔΕΗ: Εξυπηρέτηση σε άλλο… επίπεδο με δωρεάν 24ωρο call center και επέκταση ωραρίου καταστημάτων και το Σάββατο

Vodafone – Public: Στρατηγική συνεργασία με 44 shop-in-shop καταστήματα και συνδυαστικές υπηρεσίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:36