search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:48
MENU CLOSE

Ξαφνικό λουκέτο για την InstaShop στην Ελλάδα – Τι οδήγησε στην απόφαση

14.12.2023 11:24
instashop new

Την απόφαση να διακόψει τη λειτουργία του delivery app instashop στην Ελλάδα μέχρι τέλος του χρόνου έλαβε η διοίκηση της εταιρίας..

Σε επιστολή που απέστειλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα συνεργαζόμενα καταστήματα, μεταξύ των οποίων σε αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μεμονωμένα καταστήματα λιανικής από διάφορους κλάδους, τους ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες της Instashop θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. 

H εταιρία δραστηριοποιούνταν για δύο χρόνια στην ελληνική αγορά αλλά έχει οκτώ χρόνια παρουσίας σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Κατάρ, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Ομάν κσι Κουβέιτ.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα των Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννας Αγγελιδάκη που σύστησαν την εταιρία το 2015, με αντικείμενο το fast grocery delivery στο Ντουμπάι ενώ στη συνέχεια μπήκε και στην ελληνική αγορά το 2020.

Η εταιρεία απασχολούσε στο τέλος του 2022, 107 άτομα έναντι 66 το 2021, ενώ σε επίπεδο συνεργασιών είχε μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου τροφίμων, όπως  τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Θανόπουλος κά.

Πέρα από τον χώρο των σούπερ μάρκετ, στον τομέα του Quick delivery η εταιρεία συνεργάζεται με αλυσίδες όπως η Κωτσόβολος, η Pet City, φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, αξεσουάρ κ.α.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 2022 αν και ο κύκλος εργασιών διπλασιάστηκε στα 3,18 εκατ. ευρώ το ίδιο συνέβη και με τις ζημιές οι οποίες ανήλθαν στα 3,56 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021. Ειδικότερα, οι ζημιές μετά από φόρους είχαν διαμορφωθεί σε 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές εις νέο αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 85 εκατ. ευρώ στην τριετία – Στρατηγικός προσανατολισμός η βιώσιμη ανάπτυξη

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσφέρει στην Ελευσίνα τον 1ο σύγχρονο Κλειστό Πολυχώρο Πολιτισμού

Δυναμική παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) στην EDEX 2023 στο Κάιρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05