search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:07
MENU CLOSE

«Οι φονικοί Κουραμπιέδες»: Το έγκλημα πάθους στην Αμφιλοχία που συντάραξε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965

15.12.2023 21:51
fonikoi_kourampiedes
Screenshot Up Stories

Ένα έγκλημα πάθους με θύματα δύο ανυποψίαστα κοριτσάκια τεσσάρων και τριών ετων και τον Παππού τους ηλικίας 70 ετών συντάραξε τη χώρα τα Χριστούγεννα του 1965. Την ιστορία παρουσίασε το Up Stories.

Πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους με θύματα δύο ανυποψίαστα κοριτσάκια τεσσάρων και τριών ετων και τον παππού τους ηλικίας 70 ετών που έφυγαν από την ζωή σε διάστημα λίγων ωρών από δηλητηριασμένους με παραθείο κουραμπιέδες που χρησιμοποιείται για την εξόντωση των ποντικιών.

Οι δηλητηριαμένοι κουραμπιέδες προορίζονταν για την αρραβωνιαστικιά του εραστή μιας φαρμακοποιού από την Αμφιλοχία.

Το ιστορικό του φονικού

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1965 έφτασε στο σπίτι της οικογένειας της 30χρονης Βασιλικής, στο χωριό Παπαδάτος Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, ένα κουτί με κουραμπιέδες. Το κουτί με τα γλυκά παρέλαβε ο πατέρας της νεαρής κοπέλας καθώς εκείνη είχε πάει επίσκεψη σε μια φίλη της.

Ο 68χρονος Δημήτρης άνοιξε το κουτί και δοκίμασε έναν κουραμπιέ. Αμέσως μετά κέρασε με τα λαχταριστά γλυκίσματα τις δυο εγγονές του, 2,5 και 3,5 ετών, που βρίσκονταν στο σπίτι, λόγω της ημέρας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άνδρας και τα δυο παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για ισχυρούς πόνους στην κοιλιά. Και το κακό δεν άργησε να γίνει καθώς ο 68χρονος και οι δυο εγγονές του άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη υπήκοος Πακιστάν με μαχαίρι – Φέρεται να φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε μπαίνει, ποιοι παίρνουν 1,5 δόση επιπλέον

Εσωτερική έρευνα της ΓΑΔΑ για το «αντάρτικο» των ΜΑΤ – Ηχητικό ντοκουμέντο από τη «λευκή απεργία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:07