search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:14
MENU CLOSE

Εσωτερική έρευνα της ΓΑΔΑ για το «αντάρτικο» των ΜΑΤ – Ηχητικό ντοκουμέντο από τη «λευκή απεργία»

15.12.2023 20:39
mat gipedo 765- new

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των επιτελών της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη χθεσινή κίνηση έξι διμοιριών των ΜΑΤ να σταματήσουν τα υπηρεσιακά οχήματα κατά τη μεταφορά τους στο γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν υπηρεσία κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων.

Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι οι διμοιρίες αρνούνταν να μεταβούν στο γήπεδο για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μακάμπι Χάιφα, ότι επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις τους στο Γουδί και ότι μετά από επικοινωνία με τον Γαδάρχη τελικά μετέβησαν κανονικά στο γήπεδο για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.

Μετά από τη «λευκή απεργία» των ΜΑΤ ο Γαδάρχης διέταξε εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και εάν υπήρξε το υπηρεσιακό παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Από την πλευρά τους, αστυνομικοί των ΜΑΤ διαρρέουν ότι δεν υπήρξε άρνηση εκτέλεσης διαταγής, αλλά η χθεσινή τους κίνηση ήταν συμβολική, προσπαθώντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο να έχουν τα ΜΑΤ εμπλοκή στον έλεγχο των οπαδών και των φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κυκλοφόρησε η είδηση χθες το απόγευμα ότι έξι διμοιρίες επιστρέφουν στο Γουδί αντί να μεταβούν στο γήπεδο υπήρξε αναστάτωση εν γένει στην ΕΛ.ΑΣ., έως ότου τελικά μεταβούν στο στάδιο τα ΜΑΤ. Και αυτό διότι αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών που είχαν βάρδια περιμετρικά και μέσα στο γήπεδο άρχισαν να ανησυχούν για το γεγονός ότι σε περίπτωση επεισοδίων δεν θα υπάρχει επέμβαση των ΜΑΤ.

ΜΑΤ σε Οικονόμου: Δεν είμαστε σεκιουριτάδες

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν τη διαμαρτυρία των έξι διμοιριών, εκπρόσωποι των ΜΑΤ είχαν συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εκφράζοντας τις θέσεις τους για το ρόλο που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία στα γήπεδα. «Δεν είμαστε σεκιουριτάδες. Εάν γίνουν επεισόδια τότε να επεμβαίνουμε», είναι η φράση που συνοψίζει τις θέσεις τους. Η διαμαρτυρία των διμοιριών το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδειξε ότι η συνάντηση μάλλον οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ενώ έχουν υποστηρίξει, πραγματοποιώντας και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους το «βάρος» της φύλαξης των γηπέδων και να ανατεθεί στις ομάδες.

«Δεν είμαστε σεκιουριτάδες. Εάν γίνουν επεισόδια τότε να επεμβαίνουμε. Όχι όμως να πηγαίνουμε εκεί και να δεχόμαστε επιθέσεις», αναφέρουν.

Ηχητικό ντοκουμέντο: «Όταν χρειαστεί, διαβιβάστε μας να μεταβούμε»

Την ίδια ώρα, το Open έφερε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο όταν οι διμοιρίες από τον ασύρματο αναφέρουν πως θα παραμείνουν στη συμβολή της Κηφισίας και Αλεξάνδρας και πως θα μεταβούν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μόνο αν γίνουν επεισόδια.

«Κέντρο από 525, στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων μας, αλλά και προς ένδειξη σεβασμού στον τραυματία συνάδελφο, παραμένουμε στον κόμβο σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όταν χρειαστεί να αποκατασταθεί η τάξη πέριξ του γηπέδου, διαβιβάστε μας να μεταβούμε για την αποκατάσταση της τάξης», ακούγεται να λέει η διμοιρία προς το Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Από 526, ομοίως», «Και από 511 ομοίως», ακούγονται να λένε μετά οι άλλες διμοιρίες.

Διαβάστε επίσης:

Φάληρο: «Η μητέρα μου είχε ακαριαίο θάνατο, ο πατέρας μου χαροπαλεύει» λέει ο γιος του ζευγαριού που παρασύρθηκε από ΙΧ

Νέο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 15χρονου στον Ασπρόπυργο: Ομάδα 20 ατόμων του επιτέθηκε έξω από το σχολείο του

Επεισόδια στου Ρέντη: Ναυτικές φωτοβολίδες εκπλάπησαν από σκάφη σε μαρίνα – Διασταυρώσεις στοιχείων για τους εμπλεκόμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:12