search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:38
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: «Προϋπολογισμός διευθετήσεων» – Επίθεση στην κυβέρνηση και νέα πρόταση για μείωση ΦΠΑ

17.12.2023 17:44
androulakis

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία και την απουσία μέτρων κατά της ακρίβειας αλλά και την Παιδεία, την Υγεία και τους Θεσμούς εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Νίκος Αδρουλάκης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2024

«Πάρτε μέτρα για την ακρίβεια» 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι απουσιάζουν τα μέτρα κατά της ακρίβειας κατηγορώντας την παράλληλα ότι από τα υπερέσοδα που παίρνει το δημόσιο από τον πληθωρισμό επιστρέφονται ψίχουλα.

«Από τα υπερέσοδα από τους έμμεσους φόρους, επιστρέφεται στην κοινωνία ψίχουλα. Δεν κάνετε θεσμικές παρεμβάσεις Προσφέρετε ανασφάλεια, αναξιοκρατία και αδιαφάνεια. Αυτή είναι η κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Οι τροφές έχουν αυξηθεί κατά 25%, τα πρόστιμα είναι ανύπαρκτα, δεν βάλατε πρόστιμα το καλοκαίρι», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Παράλληλα κατέθεσε πάλι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα λέγοντας: «Κερδοσκοπείτε με τον ΦΠΑ. Να τον μειώσετε γιατί είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Κύπρο. 6 επιπλέον δισ. φόρους πλήρωσαν οι Έλληνες από τον ΦΠΑ. Εκμεταλλεύεστε  τον πληθωρισμό της απληστίας για τα υπερέσοδα». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και για τους πανηγυρισμούς για την επενδυτική βαθμίδα λέγοντας: «πανηγυρίζει η Νέα Δημοκρατία για την επενδυτική βαθμίδα που είναι η παράταξη που ευθύνεται που χάθηκε. Η παράταξη που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας».

«Διάλυση στην Παιδεία» 

«Για την παιδεία όλα είναι απογοητευτικά. Απογοητευτικά είναι και τα αποτελέσματα της PISA. Ανησυχητικά για το μεγάλο χάσμα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Μιλάμε για την εικονοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Πανηγυρίζατε για την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν την είδαμε ποτέ. Έχετε αφήσει να καταρρεύσει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν σας ενδιαφέρει ένα δημόσιο σχολείο που θα προετοιμάζει τα παιδιά», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον Κυριάκο Μητσοτακάκη για την Παιδεία. 

«Κάτω από τη βάση στην Υγεία» 

Έχοντας ως σημαία τη Δημόσια Υγεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «παίρνει κάτω από τη βάση», παρά το γεγονός ότι μιλάει για εκσυγχρονισμό.

«Στην Υγεία παίρνετε κάτω από τη βάση. Είναι αδιανόητο ότι ακόμα και σήμερα, ο ελληνικός λαός πληρώνει τις μεγαλύτερες δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας στους πέντε δε μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις. Η υγεία για μας είναι βασικός πυλώνας του Κοινωνικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε σειρά μέτρων καθώς όπως τόνισε κατά τη διάρκεια των περιοδειών στην Ελλάδα συναντά μία εικόνα απελπισίας ενώ η αγανάκτηση των πολιτών είναι έντονη. «Ζητάμε ενίσχυση της Υγείας, κάλυψη των κενών στα νησιά, αύξηση των μισθών και ένταξη όλων των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά», είπε. 

«Υπεύθυνοι για τη στεγαστική κρίση»  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφιέρωσε και μεγάλο χρόνο για την στεγαστική κρίση και τις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει κάνει το Μαξίμου γραφεία Real Estate», ζητώντας την κατάργηση της Golden Visa.

«Δε μπορεί να θυσιάζετε στο βωμό των real estate το δικαίωμα των πολιτών για καλύτερες μέρες. Είστε υπεύθυνοι για τη στεγαστική κρίση. Υπεύθυνοι που χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην στέγαση», ανέφερε.

«Ο προϋπολογισμός δεν έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Είναι ένας προϋπολογισμός διευθετήσεων. Υποβαθμίζετε συνειδητά το κοινωνικό κράτος». Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τα κόκκινα δάνεια και την απουσία προστασίας των ευάλωτων. 

«Σκοτάδι στους Θεσμούς» 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους θεσμούς καθώς όπως ανέφερε όποτε τα ζητήματα αυτά ακουμπούν τη Νέα Δημοκρατία, τότε ρίχνεται σκοτάδι. «Σκοτάδι και στα θέματα των θεσμών, όποτε σας ακουμπούν. Όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτή είναι η διαφορά μας. Γι’ αυτό εμείς προτείνουμε ένα νέο τρόπο άσκησης εξουσίας», είπε. 

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες – όπως πάντα έκανε – καλώντας όμως την κυβέρνηση να ενημερωθεί η βουλή για τις προτεραιότητες της χώρας στη διπλωματία και στις αμυντικές δαπάνες.

«Να μην ενημερωνόμαστε από τα πρωτοσέλιδα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ο εκβιασμός (Σόιμπλε), τα εξοπλιστικά και ο Αντώνης Σαμαράς

Βουλή: «Όχι» Βελόπουλου στον προϋπολογισμό – «Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ολιγαρχών»

Στίγκας: Έπαθε ξανά Κασιδιάρη στη Βουλή – «Πας μη Έλλην βάρβαρος» και αναφορά στα Ίμια «που δεν τους κάναμε σκόνη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:34