ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:01
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Ενώ το ΕΣΥ καταρρέει, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ψίχουλα»

17.12.2023 22:15

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε δηκτικά κι απάντησε για την κατηγορία που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, πως εκείνο έχει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας κι όχι η ΝΔ.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητη την κριτική για την πρότασή του για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους σημειώνοντας ότι «είναι γνωστή η αναλγησία του κ. Μητσοτάκη, που προτιμά να κρατά σε ομηρία χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, αντί να κάνει συγκροτημένες θεσμικές παρεμβάσεις. Γνωρίζουμε ακριβώς πόσο κοστίζει. ‘Αραγε ο ίδιος γνωρίζει πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό οι απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους λίγους και ισχυρούς;», επισήμανε.

Κι όσον αφορά στην εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση 20% στις εφημερίες ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «είναι ψίχουλα κι αποτελεί εμπαιγμό, όταν οι έλληνες γιατροί και υγειονομικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι αυξήσεις στους αναξιοκρατικά διορισμένους διοικητές προσεγγίζουν το 45% στο βασικό μισθό προβλέποντας ακόμη και μπόνους παραγωγικότητας».

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: Αύξηση 1.500 ευρώ στις αποδοχές των γιατρών από τις αυξημένες αποζημιώσεις

Μητσοτάκης για προϋπολογισμό: Αδιαπραγμάτευτος στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα, έρχεται νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 ψήφους – Καταψήφισαν 142 βουλευτές

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:46
Exit mobile version