search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:39
MENU CLOSE

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 ψήφους – Καταψήφισαν 142 βουλευτές

17.12.2023 19:52
vouli_proypologismos_psifoforia

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι αναπτυξιακός και ταυτόχρονα κοινωνικός και ο πρώτος που φέρει τη σφραγίδα της επενδυτικής βαθμίδας.

Στην ονομαστική, φανερή ψηφοφορία που διεξήχθη και η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, 158 βουλευτές της ΝΔ είπαν «ναι», ενώ καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι δαπάνες άμυνας υπερψηφίστηκαν από 249 βουλευτές, ενώ 51 καταψήφισαν. Τις αμυντικές δαπάνες καταψήφισε και το κόμμα «Νίκη».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανακοίνωσε την αύξηση από τις αρχές του έτους κατά 20% της αποζημίωσης των εφημεριών στο ΕΣΥ, και την πρόθεσή του εντός του Ιανουαρίου να ψηφιστεί η λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων, μέσω συμπράξεων με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και ακολούθως θα μπει σε δημόσια διαβούλευση.

Οι δαπάνες της άμυνας υπερψηφίστηκαν και από κόμματα της αντιπολίτευσης και καταψηφίστηκα από το ΚΚΕ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα κονδύλια για την άμυνα, καλώντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει γιατί δεν τα ψήφιζε η αξιωματική αντιπολίτευση επί ημερών του.

Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού και την ψηφοφορία υπουργοί και βουλευτές σχημάτισαν πηγαδάκι γύρω από τον πρωθυπουργό, ο οποίος λίγο μετά ανέμενε μαζί με βουλευτές το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: «Συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις»

Φάμελλος: Άδικος προϋπολογισμός, με ρουσφέτια, ξεπουλήματα και ρεκόρ φόρων – Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για την πολιτική αλλαγή

Νίκος Ανδρουλάκης: «Προϋπολογισμός διευθετήσεων» – Επίθεση στην κυβέρνηση και νέα πρόταση για μείωση ΦΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:37