search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:52
MENU CLOSE

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο προϋπολογισμός χρησιμοποιεί τους πολίτες ως αποκλειστική πηγή εσόδων

17.12.2023 14:53
zwi_kwnstantopoulou

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στην ομιλία της επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προϋπολογισμό χαμηλών προσδοκιών που απευθύνεται στους δανειστές και τους εταίρους της χώρας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για προϋπολογισμό που απαιτεί σκληρή αυτοκριτική, καθώς χρησιμοποιεί τους πολίτες ως αποκλειστική πηγή εσόδων μέσω της φορολογίας.  

 «Επιλέγετε συχνά να μας αγνοείτε, να μας περιφρονείτε, να μας προσβάλλετε»

«Η δική μας προτεραιότητα για το 2024 είναι, ούτε ένας πολίτης να μην μείνει χωρίς στέγη, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ούτε μία γυναίκα να μην μείνει απροστάτευτη έναντι της κακοποίησης και της γυναικοτονίας, ούτε ένα παιδί χωρίς πρόσβαση στο σχολείο και το φαγητό, ούτε ένα δένδρο να μην καεί», είπε και εξήγησε ότι το κόμμα της καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, γιατί είναι μειωμένες οι δαπάνες για υγεία και παιδεία, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προϋπολογίσει τις αξιώσεις του Δημοσίου έναντι της Γερμανίας και δεν έχει προϋπολογίσει τα έσοδα από αγωγές έναντι καταχραστών και φοροφυγάδων σε υποθέσεις όπως της Siemens, των εξοπλιστικών κά.

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε και προσωπικό τόνο, καθώς -όπως είπε- έχει καταθέσει τις περισσότερες επίκαιρες ερωτήσεις σε υπουργούς και τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως δεν έρχεται να τις απαντήσει. «Επιλέγετε συχνά να μας αγνοείτε, να μας περιφρονείτε, να μας προσβάλλετε, ακόμα και να μας αποπέμπετε και να θεσπίζετε ειδικούς κανόνες για να μας περιορίσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Η γαλάζια kolotoumpa: Οι «λαθρομετανάστες» και «εισβολείς» έγιναν -ευτυχώς- άνθρωποι με δικαιώματα και χρήσιμοι στην οικονομία

Μητσοτάκης για οπαδική βία: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Κασσελάκης κατά Ανδρουλάκη: «Δεν μας αφορά η μικροαντιπαράθεση για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:52