search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:43
MENU CLOSE

Βόμβα στου Ζωγράφου: Ύποπτο βαν και κάμερες ασφαλείας στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής – Τα σενάρια

19.12.2023 21:38
mat bomba 6540-new

Βήμα βήμα οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής συνθέτουν το παζλ της επίθεσης στην έδρα των ΜΑΤ με τη σκιαγράφηση του προφίλ των βασικών υπόπτων που τοποθέτησαν τη βόμβα στην περίμετρο των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του ΣΚΑΪ, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ενδείξεις ως προ την προέλευση του τηλεφωνήματος που έγινε στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ και την zougla.gr στις 12:25 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως φαίνεται το τηλεφώνημα έγινε από κινητό τηλέφωνο το οποίο ενεργοποίησε μια κάμερα κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα. Οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν το στίγμα του συγκεκριμένου κινητού.

Το λευκό ύποπτο βαν

Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά και την παρουσία ενός λευκού βαν το οποίο εντοπίστηκε από τον αξιωματικό της υπηρεσίας να κινείται ύποπτα γύρω από την περίμετρο της εγκατάστασης αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν από τις υπόλοιπες κάμερες που υπάρχουν κατά μήκους της οδού Κοκκινοπούλου – αφού οι κάμερες που υπάρχουν στο σημείο γύρω από την περίφραξη της έδρας των ΜΑΤ δεν λειτουργούν – αν πράγματι το βαν κινήθηκε κοντά σε χρόνο και χώρο στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι ο βομβιστής που άφησε την μαύρη σακούλα μπορεί να βγήκε ή να μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μεσημέρι, κάτι ασυνήθιστο, και την ώρα που υπάρχει αρκετή κίνηση στην περιοχή. 

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε κοντά σε σημείο όπου υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων κάτι που προβληματίζει τις Αρχές για την κίνηση αυτή των δραστών αφού οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές σε περίπτωση που είχε γίνει η έκρηξη. 

Ποια τα σενάρια των αρχών

Η αντιτρομοκρατική έρευνά όλα τα πιθανά σενάρια βάση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς δεν συνηθίζεται σε περιπτώσεις που δεν εκρήγνυται ο μηχανισμός. 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μια νέας οργάνωσης που βασίζεται σε παλιά υλικά και που τα μέλη της δέχονται συμβουλές και κατευθύνσεις από εμπειρότερα στελέχη του  χώρου της ένοπλης βίας.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Τα Τρίγωνα Πανοράματος το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου σύμφωνα με το Taste Atlas

Πετράλωνα: Μεγάλη συγκέντρωση για την έξωση της ηλικιωμένης ΑΜΕΑ και του γιου της – «Έξω τα κοράκια από τις γειτονιές μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:43