ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:17
MENU CLOSE

Μακρόν: Αρνείται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση είναι νίκη της ακροδεξιάς

20.12.2023 23:20

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό France 5, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση το οποίο ενέκριναν η γαλλική Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία, λέγοντας ότι είναι η «ασπίδα που μας έλειπε».

«Θα υποβάλω το νομοσχέδιο που ενέκριναν η Γερουσία και η Εθνοσυνέλευση στο Συνταγματικό Συμβούλιο γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες διατάξεις που δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμά μας», είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, διευκρινίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το κείμενο που εγκρίθηκε στο σύνολο του δεν υιοθετεί τις ιδέες της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν. Δεν υπάρχει «ιδεολογική νίκη» της ακροδεξιάς είπε ο Γάλλος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του κόμματος της Λεπέν να το υπερψηφίσει «χοντροκομμένο ελιγμό».

Ο Εμάνουελ Μακρόν υπογράμμισε επίσης πως δεν υπάρχει ρήξη στο προεδρικό στρατόπεδο, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από ορισμένους βουλευτές της πλειοψηφίας και την ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Υγείας, Ορελιέν Ρουσό, την επιλογή του οποίου, όπως είπε, σέβεται.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Να μην επισπεύσει την ετυμηγορία του το Ανώτατο Δικαστήριο για το εάν τελικά χαίρει προεδρικής ασυλίας

Δίκτυο με υπόγειες σήραγγες που οδηγούσαν σε σπίτια ηγετών της Χαμάς ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός

Σερβία: Επανάληψη των εκλογών σε όλα τα επίπεδα ζητάει η αντιπολίτευση – Αμετακίνητος ο Βούτσιτς

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38
Exit mobile version