search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 14:39
MENU CLOSE

Γαλλία: Αστυνομικοί εκτέλεσαν άντρα που προσπάθησε να κάψει συναγωγή (Photo/Video)

17.05.2024 10:05
ruen_attack_new-transformed

Αναστάτωση επικρατεί στη Γαλλία, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η αστυνομία «εξουδετέρωσε» ένοπλο άνδρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε συναγωγή στη βορειοδυτική πόλη Ρουέν.

Ο άνδρας ήταν οπλισμένος και όταν κινήθηκε προς τους αστυνομικούς, αυτοί απάντησαν με πυρά.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ανακοίνωσε στο X/Twitter ότι «η αστυνομία στη Ρουέν εξουδετέρωσε νωρίς σήμερα το πρωί ένα ένοπλο άτομο που ήθελε ξεκάθαρα να βάλει φωτιά στη συναγωγή της πόλης», ενώ πηγή με γνώση της υπόθεση δήλωσε στο AFP ότι ο άνδρας «ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μια σιδερένια ράβδο, πλησίασε την αστυνομία, η οποία πυροβόλησε. Το άτομο πέθανε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ρουέν σχολίασε σε ανάρτησή του ότι η πόλη αυτή της Νορμανδίας «έχει συγκλονιστεί».

Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα μετά το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης. Η γαλλική κυβέρνηση έχει εκφράσει ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων αντισημιτισμού στη χώρα, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ και τη συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης

Σουηδία: Πανικός και συλλήψεις στη Στοκχόλμη μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία

Φλόριντα: Αρνητής και επικίνδυνος – Ο ΝτεΣάντις απαγόρευσε με νόμο κάθε αναφορά στην… κλιματική αλλαγή!

Γάζα: Έκκληση 13 ΥΠΕΞ προς στο Ισραήλ να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Ράφα – «Σφυρίζουν» αδιάφορα ξανά οι ΗΠΑ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 14:39