search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:18
MENU CLOSE

Το εντυπωσιακό τουρ της Μαντόνα έχει ένα στόχο: Να μας θυμίσει ποια είναι η βασίλισσα

20.12.2023 11:10
madonna-new

Σαράντα χρόνια εξέλιξης, εξέγερσης και ανθεκτικότητας είναι τα χαρακτηριστικά της πορείας της βασίλισσας της pop, Madonna. Αυτά είναι το παρελθόν της και το μέλλον της προδιαγράφεται γεμάτο ορμή. Εδώ και δεκαετίες, η Madonna δεν έχει σταματήσει στιγμή να βρίσκεται σε κίνηση. Σε αυτό το σημείο της ζωής της σταμάτησε κι αποφάσισε να κάνει μια βουτιά στο παρελθόν της, να κοιτάξει τον δρόμο που την έφερε ως εδώ.  

Το Celebration Tour, όπως το λέει και το όνομά του, στόχο έχει να γιορτάσει την μεγάλη της πορεία, να θυμηθεί ο κόσμος τον λόγο για τον οποίο την έστεψε βασίλισσα.

Το set list ξεκίνησε με μια στιγμή γέννησης -όχι την έναρξη της καριέρας της Madonna, αλλά τον ερχομό του πρώτου της παιδιού – ερμηνεύοντας το τραγούδι «Nothing Really Matters», ένα τραγούδι από το άλμπουμ της το 1998, «Ray of Light», σχετικά με το πώς η γονεϊκότητα αναδιατάσσει τις προτεραιότητες. Το Celebration αφηγείται την ιστορία της ζωής της, βασίζεται στις εμπειρίες της από τον θάνατο της μητέρας της μέχρι τη στιγμή που έγινε η ίδια μάνα. «Μην ξεχνάς ποτέ από πού ήρθες», είπε σε ένα avatar που αντιπροσώπευε τον εαυτό της μικρό.  

Το πρώτο μέρος είναι χωρισμένο σε 7 κεφάλαια και σε αυτό ερμηνεύει επιτυχίες όπως το «Everybody», «Holiday», «Open Your Heart», ντυμένη με έναν γαλαζοπράσινο κορσέ, μίνι μαύρη φούστα κι ένα σακάκι με αλυσίδες. Η Madonna αναβιώνει το vibe της δεκαετίας του 1970 με φωτογραφίες από εκείνη την εποχή να εμφανίζονται στις οθόνες.

Κάτι παραπάνω από δύο ώρες, η Madonna παρουσιάζει live στη σκηνή τη δική της ιστορία. Το show δεν έχει απαραίτητα χρονολογική δομή αλλά θεματική. Η Madonna αντιστάθηκε στις πιο απλές διαδρομές για να απεικονίσει την ιστορία της. Μετά την πρώτη ενότητα, η συναυλία ήταν μόνο χαλαρά χρονολογική. Πραγματεύεται θέματα όπως την τολμηρή της σεξουαλικότητα («Erotica», «Justify My Love», που σκηνοθετήθηκε σχεδόν ως όργιο), ή την   αναζήτησή της για αγάπη («Hung Up» και το αγαπημένο των θαυμαστών «Bad Girl») και την  ανυπότακτη φύση της («Don’t Tell Me»).

Το πιο θεαματικό νούμερο της παράστασης είναι το «Like a Prayer», το οποίο ερμηνεύει πάνω σε ένα καρουζέλ που έχει στηθεί επί σκηνής ενώ χορευτές μιμούνται τη σταύρωση του Χριστού.

Η Madonna δεν ενέδωσε ποτέ στη νοσταλγία, όμως τώρα ίσως να έχει λόγο. Έχει έρθει η ώρα της διαδοχής. Η Taylor Swift είναι ήδη στην κορυφή της λίστας της πιο αγαπημένης pop τραγουδίστριας και η Beyoncé εδώ και χρόνια είναι η Queen B και αγαπημένη καλλιτέχνης. Η Madonna άνοιξε τον δρόμο για όλες τις γυναίκες καλλιτέχνιδες. Οι προκλητικές της εμφανίσεις πάνω και κάτω από τη σκηνή, η διαρκής «αυθάδειά» της απέναντι στον υποκριτικό πουριτανισμό της αμερικάνικης κοινωνίας, η δυναμική της που την έκανε να ξεπεράσει κάθε άντρα και μάλιστα την έφερε στον θρόνο της pop μαζί με τον Michael Jackson, είναι ένα δείγμα από τη συμβολή της στην παγκόσμια μουσική κουλτούρα.

Η Madonna γνώριζε από καιρό τη δύναμη του βίντεο. Έτσι, προς το τέλος του show, προβάλλεται ένα μοντάζ τίτλων και ειδήσεων που παρουσιάζουν την απαράμιλλη ικανότητά της να σοκάρει τον κόσμο. «Το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα που έχω κάνει ποτέ είναι να επιβιώσω», είπε σε μια ομιλία της το 2016, υπογραμμίζοντας πως έπρεπε συνεχώς να πολεμά τις δίδυμες μάστιγες του σεξισμού και του ηλικιακού ρατσισμού.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν τόσο στις αστρολογικές προβλέψεις; Οι ειδικοί εξηγούν

Η πραγματική ιστορία της Ποκαχόντας δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο το παρουσιάζει η Disney

Bluey: Το καρτούν που λατρεύουν τα … σκυλάκια του Tik Tok – Τι λένε οι ιδιοκτήτες τους (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50