ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:36
MENU CLOSE

Λονδίνο: Επί ποδός η Σκότλαντ Γιάρντ μετά την κλοπή έργου του Bansky - Ζητά πληροφορίες από τους πολίτες

24.12.2023 11:59

Πληροφορίες από τους πολίτες ζητά η Μητροπολιτική Αστυνομία για την κλοπή έργου τέχνης του Banksy από δρόμο στο νότιο Λονδίνο.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής έκφρασης του αινιγματικού street artist έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, λίγες ώρες αφότου ο ίδιος επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι ο δημιουργός του.

Η πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones εμφανίστηκε, προχθές Παρασκευή, στο Πέκαμ του Λονδίνου και ερμηνεύετηκε από θαυμαστές του Banksy ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ούρλιχ Μπλανς, ειδικός στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, ανέφερε πως το έργο πιθανώς υποδηλώνει μια κριτική στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

Μια σύλληψη

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα μετά την αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ, ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Αξιωματικοί της αστυνομιας ανέφεραν η νέα πινακίδα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Ιδιοκτήτης γκαλερί δήλωσε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.

Διαβάστε επίσης:

Λόρα Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο το ιδρυτικό μέλος των Dixie Chicks

Αίσιο φινάλε για 100 Θεσσαλονικείς: Είχαν εγκλωβιστεί για 17 ώρες λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη

Γάζα: Συνεχίζονται αδιάκοπα οι συγκρούσεις – Τουλάχιστον 200 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα 24ωρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:36
Exit mobile version