search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Βασίλης Καρράς: Το ντεμπούτο στον «Πρόσφυγα», το ρεκόρ Γκίνες και το δημοσίευμα που τον πίκρανε

24.12.2023 18:25
vasilis-karras-new

Σε ηλικία 70 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (24/12) στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Η τεράστια καριέρα του Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε για πολλές δεκαετίες ένας από τους δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές με τους χιλιάδες θαυμαστές του να γεμίζουν κάθε χώρο όπου εμφανιζόταν.


Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών

Ο Βασίλης Καρράς, κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το ντεμπούτο του σε νυχτερινό κέντρο έγινε το 1969, ο ίδιος ήταν μόλις 16 ετών όταν πάτησε το πόδι του σε πάλκο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Πρόσφυγας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του Εγώ αγάπη μου, εγώ.

Η επαγγελματική του Βασίλη Καρρά άρχισε από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια επεκτάθηκε εντός και εκτός συνόρων.

Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Ο Βασίλης Καρράς είχει συνεργαστεί με πλήθος συνθετών και στιχουργών, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Είχε γράψει και συνθέσει και ο ίδιος τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου.

«Είμαι εδώ» – Η απάντηση στο δημοσίευμα που τον πίκρανε

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Βασίλης Καρράς εμφανίστηκε τηλεφωνικά στον αέρα του talent show, Fame Story, και ευχαρίστησε τους πάντες για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους.

«Καλησπέρα σε όλο το ακρωατήριο. Στους φίλους μου εκεί. Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και όλο τον ελληνικό λαό και το σινάφι, για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τι ομορφιά είναι αυτή», ανέφερε μετά το εξιτήριο του από το Νοσοκομείο.

Λίγες μέρες νωρίτερα το επίσημο fan page του στο Facebook είχε βάλει τέλος σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν νεκρό.

«Τον τελευταίο καιρό ο αγαπημένος σε όλους μας Βασίλης Καρράς δίνει με μεγάλη αξιοπρέπεια τον δικό του αγώνα με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο ουδέποτε έκρυψε ο ίδιος από τον κόσμο ούτε και εμείς που είμαστε η επίσημη φωνή του», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

»Τις τελευταίες ημέρες και στο βωμό του χρήματος, από διάφορα site του διαδικτύου διακινούνται μακάβριες ειδήσεις με αποκορύφωμα την τελευταία ώρα που κυκλοφορεί ότι ο Βασίλης Καρράς δε βρίσκεται πια στη ζωή.

Διαβεβαιώνουμε όλο τον κόσμο ότι τίποτα από αυτά που γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οτιδήποτε αφορά την υγεία του θα το μαθαίνετε με πλήρη εντιμότητα από εμάς. Έχετε καταφέρει να καταρρακώσετε την οικογένεια του περισσότερο από ό,τι η ίδια η ασθένειά του. Σας θερμοπαρακαλούμε να σεβαστείτε τον αγώνα του επιτέλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Άρτα: Κατέρρευσε 14χρονος που βγήκε να πει τα κάλαντα – Στο χειρουργείο με εγκεφαλική αιμορραγία

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό αναζητά ο καταζητούμενος «πιστολέρο» 

Βουδαπέστη: Τέλος στην ταλαιπωρία των 100 Ελλήνων – Επιστρέφουν στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:17