search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Αργεντινή: Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες χιλιάδες πολίτες – Αντιδρούν στις «μεταρρυθμίσεις» Μιλέι (Photos/Videos)

27.12.2023 21:08
argentini-new

Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες βρέθηκαν την Τετάρτη (27/12) χιλιάδες πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική λιτότητας που ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το εθνικό δικαστήριο, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις «παράνομες», όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταρρυθμίσεις που έχουν προαναγγελθεί.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, αρνούμενος να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων.

«Ο στόχος είναι να βαδίσουμε στον δρόμο για την ανοικοδόμηση της χώρας μας, να επιστρέψουμε την ελευθερία και την αυτονομία στα άτομα και να αρχίσουμε να μεταμορφώνουμε τον τεράστιο όγκο των κανονισμών που εμπόδισαν την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Μιλέι.

«Δεν έχουμε εναλλακτικές και δεν έχουμε χρόνο. Δεν έχουμε περιθώριο για στείρες συζητήσεις. Η χώρα μας απαιτεί άμεση δράση. Η πολιτική τάξη άφησε τη χώρα στο χείλος της μεγαλύτερης κρίσης στην ιστορία», είπε μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο Μπουένος Άιρες, μετά την εκλογή του.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 10 Δεκεμβρίου, ο Μιλέι έχει εκπληρώσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις, για να αναθεωρήσει ριζικά την ιστορικά σοσιαλιστική ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αργεντινής.

Όμως η δραστική αναμόρφωση της οικονομίας της χώρας από τον Μιλέι, δεν αναμένεται να είναι μια ομαλή λειτουργία. Ο ίδιος ο πρόεδρος το έχει χαρακτηρίσει ως οικονομική «θεραπεία σοκ» που θα επηρεάσει αρνητικά χιλιάδες πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Εργάτης της Tesla τραυματίστηκε από ρομπότ που τον «κάρφωσε» στον τοίχο με τα νύχια του

Απάντηση Νετανιάχου στον Ερντογάν: «Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής»

Πέθανε o Γάλλος πολιτικός και «πατέρας» του ευρώ, Ζακ Ντελόρ – Το «αντίο» των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50