search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Εργάτης της Tesla τραυματίστηκε από ρομπότ που τον «κάρφωσε» στον τοίχο με τα νύχια του

27.12.2023 18:50
tesla robot

Ένας μηχανικός της Tesla τραυματίστηκε από ένα ρομπότ που τον κάρφωσε στον τοίχο στο γιγάντιο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τέξας, σύμφωνα με δημοσίευμα του SkyNews.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το περιστατικό σημειώθηκε το 2021 αλλά ήρθε στο φως μέσα από ένα αρχείο τραυματισμών που κατατέθηκε στις ρυθμιστικές αρχές.

Στην εγγραφή αναφέρεται ο τραυματισμός ως «κόψιμο, ανοιχτό τραύμα» και κατέγραφε ως «αιτία» ένα ρομπότ.

Το ρομπότ «έσπρωξε τα νύχια του» στο σώμα του άνδρα και έβγαλε αίμα από την πλάτη και το χέρι του, είπαν δύο μάρτυρες στην αμερικανική ιστοσελίδα τεχνολογίας The Information.

Αφού ένας άλλος εργάτης πάτησε το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης, ο μηχανικός κατάφερε να ξεφύγει από την λαβή του ρομπότ και έπεσε κάτω από έναν αγωγό που είχε σχεδιαστεί για να μαζεύει παλιοσίδερα, «αφήνοντας ένα ίχνος αίματος πίσω του», είπε ένας από τους μάρτυρες.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο μηχανικός προγραμμάτιζε το λογισμικό που ελέγχει τα ρομπότ, τα οποία κόβουν εξαρτήματα αυτοκινήτων από αλουμίνιο, ανέφερε η The Information.

Δύο από τα ρομπότ ήταν απενεργοποιημένα, αλλά ένα τρίτο έμεινε κατά λάθος σε λειτουργία. Καθώς έκανε τις κανονικές του κινήσεις, έπιασε τον εργάτη στα νύχια του.

Σχεδόν ένας στους 21 εργαζόμενους στο εργοστάσιο Giga της Tesla στο Τέξας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του το 2022, σύμφωνα με το The Information, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου ενός στους 30.

Η παγκόσμια έδρα της Tesla από το 2021 βρίσκεται στο Τέξας, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί εκεί από την Καλιφόρνια.

Η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Μασκ διαθέτει επίσης μια τοποθεσία εκτόξευσης στο νότιο άκρο της πολιτείας από το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Νετανιάχου στον Ερντογάν: «Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής»

Οι New York Times μηνύουν Microsoft και OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

«Θα μπορούσε να είχε καταστρέψει την Ευρώπη» – Τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για τις ελληνικές αντιδράσεις στον θάνατο Σόιμπλε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15