search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Netflix: Ντοκιμαντέρ για τον Φατίχ Τερίμ έρχεται στην επικαιρότητα λόγω Παναθηναϊκού (video)

27.12.2023 14:13
terim_2712_1460-820_2_new

Μετρημένοι είναι οι προπονητές οι οποίοι κέντρισαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix και τροφοδότησαν παραγωγή ντοκιμαντέρ. Ένας από αυτούς είναι ο Φατίχ Τερίμ, ο νέος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ο θρυλικός προπονητής, γεννημένος στα Άδανα το 1953, από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία της Γαλατασαράι και του τουρκικού ποδοσφαίρου αφηγείται το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, από την εποχή που ήταν παίκτης μέχρις ότου έγινε προπονητής και κατέκτησε αρκετά πρωταθλήματα.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια, ο προπονητής ο οποίος ήταν μέσα στους οκτώ καλύτερους του κόσμου, το 2001 σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) σε 80 χώρες, και έβδομος καλύτερος στον κόσμο το 2008 σύμφωνα με το World Soccer, περιγράφει τον δύστροπο και επίμονο χαρακτήρα του, ενώ Τούρκοι ποδοσφαιριστές, που αναδείχθηκαν στα χέρια του και έκαναν διεθνή καριέρα, δίνουν πτυχές της προσωπικότητας του.

Επίσης, στα επεισόδια του ντοκιμαντέρ -των Αλτούγκ Γκιουλτάν, Μπουράκ Ακσόι– μιλούν και παράγοντες της Γαλατασαράι, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος με τον οποίο η τουρκική ομάδα σήκωσε την ευρωπαϊκή κούπα, αλλά και η κόρη του.

Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στο ένστικτο του Τερίμ να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας στο παιχνίδι, γεγονός που αποδίδει καθώς η Γαλατασαράι αρχίζει να κατακτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Τουρκία. Στο δεύτερο αποτυπώνεται το «ταξίδι» της Γαλατασαράι, επι Τερίμ, προς την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, αν και αουτσάιντερ στο θεσμό.

Το τρίτο επεισόδιο δίνει τη διεθνή διάσταση του Τερίμ από την Εθνική Τουρκίας μέχρι τη Serie A της Ιταλίας, σκιαγράφοντας την προπονητική καριέρα του, γεμάτη από συναρπαστικές νίκες ή ήττες έπειτα από σκληρό αγώνα.

Στο τέταρτο επεισόδιο ο Τερίμ περιγράφει την εκπληκτική πορεία της Εθνικής Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου UEFA του 2008 και την επιστροφή του ως προπονητής της Γαλατασαράι.

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε: Ο Σόιμπλε δεν συμπεριφέρθηκε σκληρά στην Ελλάδα (video)

Survivor: Βροχή τα ευρόπουλα για τους «Διάσημους» – Οι επαγγελματίες που ετοιμάζουν βαλίτσες

ΕΡΤ: Ετοιμάζεται για την «Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Ενεργοποιείται πρόταση του 2011

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:55