search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Με αιχμές παρέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε μείνει πίσω» – Το παράπονο του Οικονόμου

04.01.2024 20:00
oikonomou-xrysoxoidis-1

Με αιχμές ολοκληρώθηκε η παράδοση/παραλαβή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Γιάννη Οικονόμου στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικο Μέγαρο.

«Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν. Όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη συνέχεια, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα: «Πρώτον, η δια βίου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Δεύτερον, η διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του σώματος. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην αξιολόγηση, το βαθμολόγιο και την κινητικότητα στο εσωτερικό του σώματος, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Υπάρχουμε για να προστατεύουμε τους πολίτες, να δημιουργούμε καθημερινά, να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε κι είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν τρία χρόνια σχεδιάσθηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοσθούν», τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης και πρόσθεσε: «Τραβάμε γραμμή. Είχαμε νεκρούς. Πολίτες, νέα παιδιά και αστυνομικούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά τη μνήμη των δικών της και των πολιτών, με το να δουλεύει και να προχωρά. Τραβάμε γραμμή κι εγώ πρώτος απ΄ όλους. Πίκρες, πικρίες, αδικίες δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Γιατί ο αστυνομικός έχει στολή και αποστολή. Όταν την φοράς πρέπει και να την τιμάς».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, παρέδωσε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέροντας:

«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι και την τελευταία, δεν έπαυα να πιστεύω ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο αλλά είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό.

Επίσης, ήμουν και παραμένω απόλυτα πεπεισμένος ότι η πανδημία βίας και απείθειας που πλήττει τον δυτικό κόσμο και την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα κοινωνικών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών αποτυχιών, δεν αντιμετωπίζεται ριζικά αλλά με βαθιές παρεμβάσεις, με μια κοινωνική πανστρατιά μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η βαριά πληγωμένη από την περίοδο των μνημονίων – και όχι μόνο – ΕΛ.ΑΣ., εκτός της ενίσχυσής της, χρειάζεται μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση και συμπαράσταση για να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως π.χ. η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο – το οποίο δεν προκαλεί η αστυνομία – και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Θέλω να πω ότι νιώθω πολύ περήφανος που μέσα σε αυτό το διάστημα ασχολήθηκα με κάθε πτυχή και με κάθε ζήτημα που άπτεται αυτού του υπουργείου, συγκρουόμενος με νοοτροπίες και κατεστημένα χωρίς κανένα συμβιβασμό και δισταγμό, γιατί στην πολιτική βρισκόμαστε για να υπηρετούμε την πατρίδα, τον πολίτη και την παράταξη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», τόνισε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του που διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, όταν είχα και πάλι την ευθύνη του Υπουργείου και οι απαιτήσεις, ιδιαιτέρως, υψηλές. Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, για αυτή την κρίσιμη αποστολή, με τιμά ιδιαιτέρως. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχοντας ως γνώμονα την εξασφάλιση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, της ασφάλειας των συμπολιτών μας», έγραψε στα social media ο κ. Χρυσοχοϊδης μετά την ορκωμοσία.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης για την τιμή του βρεφικού γάλακτος: Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει

Διακριτικό «άδειασμα» Μαρινάκη στον Συρίγο: Να προσέχουμε τι λέμε δημοσίως

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στους βουλευτές για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:13