search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Διακριτικό «άδειασμα» Μαρινάκη στον Συρίγο: Να προσέχουμε τι λέμε δημοσίως

04.01.2024 13:38
marinakis_0211_1460-820_new

«Άδειασε» με διακριτικό τρόπο τον Άγγελο Συρίγο, σχετικά με τις δηλώσεις του περί Συνθήκης της Λωζάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια του πρώτου briefing της νέας χρονιάς.

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η δήλωση του Ά. Συρίγου, ότι το 97% της Συνθήκης της Λωζάννης είναι «παρωχημένο» (δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό ως «λαγό» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ), ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ένα στέρεο διεθνές νομικό θεμέλιο που ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής. Και ήταν, και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διακήρυξης των Αθηνών στις 7 Δεκεμβρίου».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «διαχρονικά η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει κατά του οποιουδήποτε αναθεωρητισμού», προσθέτοντας ότι «σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις, ειδικά από ανθρώπους που έχουν “γράψει χιλιόμετρα” στο δημόσιο λόγο, ούτως ώστε μια διατύπωση να μην επιδέχεται της οποιασδήποτε παρερμηνείας».

Πάντως, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι «προκαλεί πολλές απορίες η στάση, οι ανακοινώσεις και όλα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης. Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», κάνοντας και ένα σχόλιο στα «περί πατριωτικής αριστεράς», την οποία συνέδεσε με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και διερωτώμενος αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας και με την Ελληνική Λύση

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο X, o Άγγελος Συρίγος είχε επανέλθει στο θέμα απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ασχολούμαι με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία 34-35 χρόνια. Όσα συμπτωματικώς είναι και τα χρόνια του κ. Κασσελάκη. Τον ενημερώνω λοιπόν, ότι κατά το διεθνές δίκαιο, αλλά και την ελληνική γλώσσα, παρωχημένος, είναι ο ξεπερασμένος. Άλλο το ξεπερασμένο, άλλο η αναθεώρηση. Είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες κ. Κασσελάκη», έγραψε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Περί ανασχηματισμού

Όσον αφορά τις χθεσινές «διορθωτικές παρεμβάσεις» του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό σχήμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει ότι «όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά και ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο των αλλαγών στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, αναλόγως με την περίπτωση κρίνει την πορεία και της πολιτικής και κάνει αυτές τις αλλαγές, όπως γινόταν πάντα». «Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν υπάρχει αλλαγή σε μια συγκεκριμένη κυβερνητική θέση, δεν έχει υλοποιηθεί σημαντικό κυβερνητικό έργο, αλλά ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα. Είναι κάτι που συμβαίνει και θα συμβαίνει, με βασικό στόχο η συνολική λειτουργία της κυβέρνησης να είναι η καλύτερη δυνατή και να υπάρχει πλήρης συνέπεια με αυτά που λέγαμε προεκλογικά».

Ερωτηθείς ειδικά για την πέμπτη επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός επιλέγει τα πρόσωπα για την κάθε σημαντική κυβερνητική θέση με βάση το έργο που έχει επιδείξει το κάθε πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του, το πόσο μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα» και εξήρε το έργο του στο υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «το διά ταύτα είναι να κρίνονται όλοι από το έργο, το αποτέλεσμά τους. Υπάρχουν πολύ άξια στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα, που προέρχονται και από διαφορετικούς χώρους, γιατί πιστεύουν στο όραμα του Κ. Μητσοτάκη για ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, και δεδομένου ότι ο μίνι ανασχηματισμός είχε στο επίκεντρό του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται/ανησυχούν για ζητήματα ασφάλειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών, πρωταγωνιστικό ρόλο για την οποία διαδραματίζει συνολικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ., οι γυναίκες και οι άνδρες που δίνουν τη μάχη, με πολύ σημαντικές επιτυχίες, αλλά και με πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. […] Στο τέλος της ημέρας σημασίας έχει να προχωρήσει το έργο προς όφελος των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στους βουλευτές για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες

Υγειονομικοί Νέας Αριστεράς για Άδωνι στο Υγείας: Ο καταλληλότερος στην κατεδάφιση δημόσιων αγαθών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Στα Χανιά το Σάββατο ο Μπλίνκεν για συνάντηση με Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:32