search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:57
MENU CLOSE

Υγειονομικοί Νέας Αριστεράς για Άδωνι στο Υγείας: Ο καταλληλότερος στην κατεδάφιση δημόσιων αγαθών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων

04.01.2024 12:15
nea_aristera_adonis_new

Στην «επιστροφή» του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας αντιδρά το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς, καθώς θεωρεί ότι δεν πρόκειται για τυχαία κίνηση στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού, αλλά στοχευμένη ενέργεια με στόχο να κλείσουν εκκρεμότητες για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, οι υγειονομικοί της Νέας Αριστεράς θυμίζουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδη στον ένα χρόνο θητείας του την εποχή των μνημονίων «έκλεισε Νοσοκομεία, απέλυσε γιατρούς και διέλυσε τις δομές ΠΦΥ του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ , αφήνοντας εκατομμύρια Ελλήνων χωρίς δημόσια περίθαλψη». 

Παράλληλα επισημαίνουν, πως ο συγκεκριμένος υπουργός, είναι «ο καταλληλότερος να κατεδαφίζει δημόσια αγαθά, αφήνοντας πεδίο για δραστηριότητες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», όπως ιδιωτικές κλινικέςαλυσίδες διαγνωστικών εργαστηρίωνασφαλιστικές.

Τέλος απευθύνουν έκκληση στήριξης από την κοινωνία, καθώς όπως δηλώνουν οι εξουθενωμένοι γιατροί νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας δεν μπορούν μόνοι τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα της καθολικής πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στους υγειονομικούς ο χθεσινός ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη! 

Ο λόγος;

Μα προφανώς η τοποθέτηση ως υπουργού Υγείας του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παλαιού γνώριμου στο συγκεκριμένο Υπουργείο κατά την περίοδο των μνημονίων. Τότε ο κ. Γεωργιάδης στον ένα χρόνο θητείας του έκλεισε Νοσοκομεία, απέλυσε γιατρούς και διέλυσε τις δομές ΠΦΥ του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας εκατομμύρια Ελλήνων χωρίς δημόσια περίθαλψη. 

Η επάνοδος του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας δεν είναι τυχαία. Οι εκκρεμότητες για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που έμειναν πίσω εξαιτίας της πανδημίας πρέπει να κλείσουν το συντομότερο και ο συγκεκριμένος Υπουργός με την ακροδεξιά λογική είναι ο καταλληλότερος να κατεδαφίζει δημόσια αγαθά, αφήνοντας πεδίο για δραστηριότητες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως εν προκειμένω οι ιδιωτικές κλινικές και οι αλυσίδες διαγνωστικών εργαστηρίων. Τελευταία έχουν ενσκήψει και οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επίσης ορέγονται κομμάτι από το ΕΣΥ που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, μένοντας χωρίς στήριξη σε προσωπικό και πόρους.

Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς δεν τρέφει αυταπάτες. Μόνοι τους οι εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστούν το ΕΣΥ. Μόνοι τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστούν το επιστημονικό έργο τους. Χρειάζεται η ενεργός στήριξη της κοινωνίας, ώστε να σταματήσει  ο «βανδαλισμός»  των δημόσιων  υπηρεσιών υγείας , να σταθεί ξανά όρθιο το ΕΣΥ και να διασφαλιστεί στην πράξη το καθολικό δικαίωμα στην Υγεία . 

Εμείς δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες για  τη δημόσια υγεία  που ήδη αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα. 

Καλή χρονιά!».

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κωνσταντινούπολη: Συναντήσεις με Βαρθολομαίο και Ιμάμογλου

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Στα Χανιά το Σάββατο ο Μπλίνκεν για συνάντηση με Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η Κυβέρνηση βάζει πλάτη στην ακρίβεια και την ασυδοσία στην αγορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:57