search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί – Τα «πηγαδάκια» και ο μίνι-διάλογος Μητσοτάκη με δημοσιογράφους (Photos/Video)

04.01.2024 18:03
orkomosia-121

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν, στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό με επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που προκάλεσε διάφορες «καραμπόλες» στο κυβερνητικό σχήμα. 

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν οι υπουργοί συνοδευόμενοι από συνεργάτες και οικογένειές τους. 

Τον όρκο έδωσαν ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης που συνοδευόταν στο προεδρικό μέγαρο από τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου και τα δυο τους παιδιά, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που επιστρέφει για πέμπτη φορά στην Κατεχάκη, η νέα υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και οι νέοι υφυπουργοί και ταυτόχρονα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα, Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος και Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη. 

Και οι έξι έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, αλλά και του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αμέσως αφότου υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε «πηγαδάκι» με τους νεοορκισθέντες υπουργούς αλλά και
ένα σύντομο διάλογο με δημοσιογράφους. Ειδικότερα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε». «Δεν έχει δεύτερο μέρος;» τον ρώτησαν, με τον ίδιο να απαντά ότι μόνον εφόσον πάει στο βουνό. Οι δημοσιογράφοι επέμειναν για το εάν το Νταβός λογίζεται για βουνό και ίδιος διευκρίνισε: «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός», είπε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα», είπε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: μόνο αν πάω στο βουνό
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα

Υπεθυμίζεται πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε συνολικά έξι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης με συνοπτικές διαδικασίες και τις θέσεις τους πήραν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολόπουλος. Όπως ήταν φυσικό αυτές οι αλλαγές έφεραν καραμπόλες στο κυβερνητικό σχήμα.

Τον Μ. Χρυσοχοΐδη αντικαθιστά στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τη θέση του Ά. Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας παίρνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, δίνοντας τη θέση της υφυπουργού Παιδείας στην Ιωάννα Λυτρίβη. Τέλος, ο Π. Μαρινάκης παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναβαθμίζεται – αφού πλέον δεν έχει κομματικό αξίωμα – σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λίγες, δείχνουν ωστόσο την στελεχιακή ένδεια που υπάρχει στην ΝΔ παρά το αρχείο στελεχών στο οποίο είχε επενδύσει αρχικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Διακριτικό «άδειασμα» Μαρινάκη στον Συρίγο: Να προσέχουμε τι λέμε δημοσίως

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στους βουλευτές για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες

Υγειονομικοί Νέας Αριστεράς για Άδωνι στο Υγείας: Ο καταλληλότερος στην κατεδάφιση δημόσιων αγαθών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35