search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:33
MENU CLOSE

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

03.01.2024 19:18
NIKOLAKOPOULOS
Eurokinisisi

Από τη νέα γενιά των στελεχών της Ν.Δ. προέρχεται ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, που αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε, την Τετάρτη (03/01).

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εξελέγη βουλευτής στον Νομό Ηλείας με το κόμμα της Ν.Δ. κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν πριν από περίπου έξι μήνες. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα στις 25 Αυγούστου 1974, γονείς του είναι ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχει μία μικρότερη αδελφή, τη Διονυσία, η οποία είναι αρχιτέκτονας.

To 1992 ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και, στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ύστερα από επτά χρόνια, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία – παρουσιάστηκε στην Τρίπολη και, εν συνεχεία, υπηρέτησε στις μονάδες της Λάρισας, της Χρυσούπολης Καβάλας, στην Ελευσίνα και πήρε το απολυτήριό του από την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.

Κατόπιν, το 2000 έκανε την άσκησή του σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε, στη συνέχεια, τη δικηγορία και έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ανοίγοντας το δικηγορικό μου γραφείο στην Αμαλιάδα. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Το 2006 παντρεύτηκε με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη. Ποια η πολιτική σταδιοδρομία του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Η ενασχόλησή του με την πολιτική άρχισε το 2014 οπότε και κατήλθε στις – τότε – δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ήλιδας με την παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, «Ήλιδα – Νέα Μέρα», που κέρδισε τις εκλογές. Μάλιστα, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος πήρε την πρώτη θέση σε σταυρούς και, εν συνεχεία, εξελέγη πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για πέντε συναπτά έτη. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και εξελέγη βουλευτής Ηλείας.

Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου και πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοϊσλανδικής Φιλίας.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για τον ανασχηματισμό νωρίτερα ήταν η εξής:

«Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος Υπουργείο Υγείας Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης.

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00».

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Λυτρίβη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας

Μίνι ανασχηματισμός: Ο Χρυσοχοΐδης, ο Οικονόμου και οι «καραμπόλες» – Όλες οι αλλαγές

ΚΚΕ για ανασχηματισμό: Επιστρέφουν υπουργοί με αντιλαϊκό έργο για να το επισπεύσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06