search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:28
MENU CLOSE

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ξανά ελεύθερος ο κρεοπώλης – Η συνομιλία των 12 sec, τα «κενά μνήμης», οι αντιφάσεις του και τα 17.000 ευρώ

09.01.2024 20:25
mpampis

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή, καθώς για ακόμα μια ημέρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείο ζωής από τον νεαρό άνδρα, με τις αρχές να εστιάζουν στον τελευταίο άνθρωπο που τον είδε ζωντανό.

Πρόκειται για τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος είχε πάει για κυνήγι μαζί με τον 31χρονο και όπως ισχυρίζεται τον άφησε εκείνο το βράδυ στα ΤΕΙ Μεσολογγίου για να συναντήσει έναν άγνωστο. Νωρίτερα την Τρίτη (9/1), αφέθηκε ελεύθερος, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για οπλοκατοχή,  εν μέσω έντασης καθώς συγγενείς του 31χρονου αγνοούμενου ξέσπασαν σε φωνές ζητώντας του να πει τι έχει γίνει. Στη συνέχεια προσήχθη εκ νέου στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου για περαιτέρω διευκρινίσεις, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την κράτησή του κι έτσι του επετράπη να αποχωρήσει ξανά. Ο ίδιος δεν θα πάει σπίτι του, αλλά αναμένεται να μείνει σε φιλικό πρόσωπο, καθώς δεν μπορεί να επιστρέψει στην οικία του, δεδομένων των συνθηκών στο χωριό.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κρεοπώλη, προέκυψε ότι είχαν μια συνομιλία 12 δευτερολέπτων καθώς και ότι ο 51χρονος άφησε το κινητό το σπίτι του, ενώ πήγε να παραλάβει τον 31χρονο για να τον μεταφέρει σε σημείο συνάντησης με φίλο του που θα πήγαιναν για κυνήγι.

Φέρεται να μετέφερε τον αγνοούμενο την περασμένη Παρασκευή σε απομονωμένο σημείο στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανακρίβειες στην κατάθεση του 51χρονου ως προς το δρομολόγιο που ακολούθησε αλλά και τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κενά και ασάφειες στα όσα έχει υποστηρίξει ο 50χρονος για το χρονικό αυτό διάστημα ο οποίος φέρεται να απαντά στις αρχές «Εχω κενά μνήμης , ξέρω ότι δεν με πιστεύετε , γνωρίζω ότι επιβαρύνω τη θέση μου αλλά δε θυμάμαι». Επίσης φέρεται να έχει διαγράψει κλήσεις και μηνύματα από το κινητό του.

Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συσκευή τηλεφώνου του 50χρονου, την οποία και ενδεχομένως είχε μαζί του, προκειμένου να εντοπίσουν με ακρίβεια τη διαδρομή που αυτός ακολούθησε το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης. 

Στην κατάθεση του 50χρονου, υπάρχουν ανακρίβειες, και ως προς το δρομολόγιο που ακολούθησε αλλά και ως προς τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Tου χρωστούσε 17.000 ευρώ ο κρεοπώλης

Φίλος του Μπάμπη αλλά και του κρεοπώλη, αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα της μητέρα του πρώτου, αλλά και την περίεργη, όπως παραδέχτηκε, στάση του υπόπτου. Μιλώντας στο Mega είπε:

«Οταν με πήρε η μάνα του και μου είπε ότι έχει χαθεί, και ρώτησε αν γνωρίζω κάτι, της λέω “πως χάθηκε; τι έγινε;” Μου λέει, βάζει τα κλάματα η γυναίκα, άσε μου λέει φοβάμαι για κάτι. Τι φοβάσαι της λέω της… είναι η μάνα του… ή… “Φοβάμαι μην έχει συμβεί κάτι στο παιδί”. Σώπα της λέω, πού στο Μεσολόγγι; Αφού είμαστε χωριό όλοι, είμαστε γνωστός ο ένας με τον άλλο. “Φοβάμαι γιατί του χρωστούσαν λεφτά”. Ρωτάω ποιος του χρωστούσε λεφτά; Μου λέει “ο…”, λέω αποκλείεται γιατί ο… ήξερα υπάρχει ένα μικρό ποσό το οποίο ξεχρεώθηκε. “Οχι, υπήρχαν 17.000 ευρώ που χρώσταγε του παιδιού ο…, μαζί με έναν από το Αγρίνιο και οι οποίοι έλεγαν θα δώσουν τα λεφτά τα Χριστούγεννα και δεν του τα έχουν δώσει”. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω κάτι τέτοιο, αλλά ο… ταξιδεύει τώρα για το χωριό» περιέγραψε.

Αναφερόμενος στο ότι ο ύποπτος ταξίδευε για το χωριό αφού ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί, απάντησε: «Αυτό μας έκανε κι εμάς εντύπωση, εφ’ όσον έχει χαθεί ένας φίλος γιατί δεν ενημερώνεις κι εμένα που είμαι πάνω, που τον έχεις πάει εσύ, να έρθουμε κάτω να δούμε ή γιατί εσύ ταξιδεύεις πάνω; Εκανε εντύπωση σε όλους μας. Εχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δε ξέρω τι γίνεται, δε μου φαίνεται να είναι κάτι άλλο».

Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερα

Ο 50χρονος επιμένει ότι, εκείνη τη μέρα, άφησε τον 31χρονο σε συγκεκριμένο σημείο της παλιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων όπου θα συναντούσε τον φίλο του. Στη συνέχεια, ισχυρίζεται ότι γύρισε στο σπίτι του. Ωστόσο, οι κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσαχθείς υποστήριξε ότι άφησε τον 31χρονο, γύρω στις 8.30 μ.μ. και, στη συνέχεια, διένυσε την απόσταση, περίπου 10 λεπτών, για να επιστρέψει σπίτι του. Οι κάμερες, όμως, τον δείχνουν να κινείται, περί τις 9.50 μ.μ. μέσα στην πόλη και να αγοράζει προϊόντα σε μίνι μάρκετ.

Το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου απενεργοποιήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισης του 31χρονου, οι Αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και το smartwatch του αγνοούμενου.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη: Η λίστα με τις περιοχές

Γυναικοκτονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Η πατριαρχία συνεχώς προσπαθεί να μας φιμώσει» – Η ανάρτηση της Γεωργία Λαλέ

Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή: Στα «λευκά» η Πάρνηθα, πού διεκόπη η κυκλοφορία – Σε ποιες περιοχές της χώρας χιονίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:28