search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Δυσκολίες για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια – «Παγώνουν» ξανά τα σχέδια της NASA, τρέχει η Κίνα

10.01.2024 16:03
NASA-MOON-12-

Δυσκολίες αντιμετωπίζει η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη, αν και ο στόχος πλέον είναι η μόνιμη παραμονή σε σχέση με τις αποστολές του προγράμματος Apollo τις δεκαετίες του 1960 και 1970, οι οποίες ωστόσο… κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά, το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει καθυστερήσεις. Η πρώτη προπαρασκευστική μη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ θα ακολουθήσει μια επανδρωμένη αποστολή εντός του 2024 αλλά το πλήρωμα δεν θα πατήσει το έδαφος της Σελήνης, αλλά θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν για να προετοιμάσει την επόμενη αποστολή.

Η πολυαναμενόμενη προσελήνωση για πρώτη φορά μετά το πρόγραμμα Απόλλων, αναμένεται με την αποστολή Artemis III και δεν θα απογειωθεί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2026, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, αν και προηγουμένως είχε προγραμματιστεί για το 2025.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία οι δύο πτήσεις αναβάλλονται προκειμένου να εξοικονομηθεί επαρκής χρόνος για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών στο διαστημόπλοιο Orion για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη. Έκανε γνωστό ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την αποστολή τα οποία απαιτούν περισσότερο χρόνο μελέτης, δοκιμών και ελέγχων όπως οι διαστημικές στολές, η κάψουλα πληρώματος και το σύστημα υποστήριξης ζωής. «Δεν πρόκειται να πετάξουμε μέχρι να είμαστε απόλυτα έτοιμοι» δήλωσε ο διοικητής της NASA Μπιλ Νέλσον.

«Επιστρέφουμε στη Σελήνη με τρόπο που δεν έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν και η ασφάλεια των αστροναυτών μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της NASA καθώς προετοιμαζόμαστε για μελλοντικές αποστολές υπό το πρόγραμμα Artemis» πρόσθεσε.

Η NASA αποκάλυψε προηγουμένως ότι η θερμική ασπίδα του σκάφους, η οποία εμποδίζει το Orion να καεί καθώς το όχημα επανέρχεται στη γήινη ατμόσφαιρα, απανθρακώθηκε και διαβρώθηκε με απροσδόκητο τρόπο κατά τη διάρκεια της αποστολής Artemis I χωρίς πλήρωμα το 2022, σύμφωνα με τον Amit Kshatriya, τον αναπληρωτή διοικητή για το πρόγραμμα της NASA «Σελήνη προς Άρη».

Την ίδια ώρα που η NASA καθυστερεί, υλοποιείται με μεγάλη ταχύτητα το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας και ενδεχομένως να δώσει το περιθώριο στο Πεκίνο να προσπαθήσει να πατήσει πρώτο στο φεγγάρι μετά από μισό αιώνα.

Υπενθυμίζεται το άδοξο τέλος της αποστολής της Astrobotic, καθώς τεχνικά προβλήματα «γκρέμισαν» τις ελπίδες για το ρομποτικό σκάφος Peregrine.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Η παράξενη ιστορία της βασιλικής οικογένειας – Ο βρετανός στρατιώτης και το άλογο (photos)

Τα απίστευτα εκθέματα που «εξαφανίστηκαν» από μουσεία στην Αγγλία – Το ημερολόγιο του Σαντάμ, το ψεύτικο… μουστάκι και η ποντικοπαγίδα!

Πλειοδότης έδωσε 300 δολάρια για παράνομο DVD του «Poor Things» του Λάνθιμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:36