search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:58
MENU CLOSE

Πλειοδότης έδωσε 300 δολάρια για παράνομο DVD του «Poor Things» του Λάνθιμου

10.01.2024 13:06
poor-things-dvd-new

Περισσότερα από 300 δολάρια για ένα DVD του «Poor Things» έδωσε πλειοδότης στη σελίδα του eBay, προκειμένου να αποτελεί έναν από τους πρώτους που κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του την ταινία που ακόμη προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Ο θρίαμβος που σημείωσε στις Χρυσές σφαίρες, έδωσε υπεραξία στο παρεμπόριο με αποτέλεσμα μετά τη βράβευση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, το μοναδικό DVD που υπήρχε διαθέσιμο στη γνωστή ιστοσελίδα να ξεπερνά τα 300 δολάρια.

Παρά την ικανοποίηση, ωστόσο, που προφανώς νιώθει ο χρήστης noodle418 έπειτα από την εν λόγω πώληση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και ένα αν το προϊόν είναι σπάνιο, κανονικά απαγορεύεται να εκμεταλλευτεί εμπορικά.

Όπως αναφέρει η ertnews.gr, σε μια εποχή που αρκετές χώρες έχουν βγει από τον χώρο της παραγωγής και διανομής οπτικών δίσκων, τα συγκεκριμένα DVD διανέμονται αποκλειστικά σε μέλη επιτροπών με μοναδικό στόχο και σκοπό την ψηφοφορία, τη στιγμή που υπάρχει ρητή απαγόρευση ως προς τη μεταπώληση, ενώ ακριβώς λόγω της σπανιότητας τους, οι συλλέκτες κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τα βρουν και να τα αποκτήσουν με κάθε τρόπο.

Ως εκ τούτου, τα στούντιο -δικαιολογημένα- έχουν εναντιωθεί σε αυτήν την πράξη, καθώς -όπως έχει παρατηρηθεί- πολλές φορές οι νέοι παραλήπτες τους δεν προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία του προϊόντος που αν και αγόρασαν, στην πραγματικότητα απαγορεύεται να το έχουν στην κατοχή τους.

Δεν είναι σπάνιες, μάλιστα, οι περιπτώσεις που από τους νέους κατόχους ταινίες συμπιέζονται και πειρατεύονται ακόμα και πριν βγουν στις αίθουσες.

Στο παρελθόν, η Ακαδημία έχει διαγράψει μέλος που δάνεισε ταινία σε μη δικαιούχοο οποίος στη συνέχεια την πειράτεψε. Έκτοτε, πολλά στούντιο επιλέγουν την ψηφιακή παραχώρηση ταινιών προς αξιολόγηση ή τα προσωπικά υδατογραφημένα δισκάκια.

Διαβάστε επίσης:

Τεντέν: Ένας έφηβος που σήμερα γίνεται 95 ετών – Το αχτύπητο δίδυμο με τον Μιλού και η συνεργασία με τους Ναζί (photos/videos)

ΗΠΑ: 26χρονη καθηγήτρια έβαζε μαθητές να κρατάνε τσίλιες – Ήθελε να κάνει… ανενόχλητη σεξ με 16χρονο

Γιατί συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:58