search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:02
MENU CLOSE

Λέσβος: Νεκροί και αγνοούμενοι σε νέο ναυάγιο με μετανάστες

10.01.2024 08:35
nayagio_nisi

Τουλάχιστον τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφώρ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi, η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, σήμερα Τετάρτη περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια.

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων ενώ δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Στη βάρκα σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές στα γύρω βουνά χωρίς να αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες, κρύο και χιόνια

Γυναικτοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του (Video)

Βέροια: Μαθήτρια στην τάξη που ξεκληρίστηκε στα Τέμπη το 2003 η 37χρονη που σκότωσε το μωρό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:59