search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:29
MENU CLOSE

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα – Μη «ασφαλές» προϊόν για κατανάλωση

10.01.2024 16:36
efet-new

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια ελέγχων πήρε δείγμα σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Βερύκοκα αποξηραμένα» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250 γραμμαρίων.

Έχουν αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως 18/08/2024 και συσκευάζονται από την επιχείρηση «Καρπος» Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που ξεπερνά το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το «μη κανονικό – μη ασφαλές» προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν της φωτογραφίας, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και στα φαρμακεία – Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ΠΦΣ

Καλλιάνος κατά «όσων μίλησαν για πολικό αρμαγεδώνα»: «Τζούφιος» ο χιονιάς στην Αττική – Χιόνι πάνω από τα 500μ. το Σάββατο

Πανεπιστήμιο John Hopkins: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το JN.1, την πιο πρόσφατη παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:15