search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια (photo)

10.01.2024 11:12
patatakia

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για την ανάκληση από την παραγωγό εταιρεία, προϊόντος το οποίο διακινείται και στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το σνακ με εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge» σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας, που παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».

Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει την άμεση ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Τα υψηλά επίπεδο καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία, καθώς δύναται να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: «Σκότωσα αυτόν που δηλητηρίαζε το παιδί μου» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα που σκότωσε τον κουνιάδο του γιατί βίαζε την κόρη του (video)

Τροχαίο στη Χαμοστέρνας: Νεκρός Ολλανδός τουρίστας που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το βαρύ κακοποιητικό παρελθόν του συντρόφου της Γεωργίας – Οι τέσσερις καταδίκες και οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:31