search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Τσίπρας προτείνουν να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

11.01.2024 12:59
tsipras ragousis new

Τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ανοίξει απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταρ και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Ωστόσο μέχρι στιγμής ήδη δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας και ο Γιάννης Ραγκούσης έχουν ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης από το κόμμα τους του νομοσχεδίου για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα ο πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή μπρα-ντε-φέρ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ του νόμου.

«Αν αποκτήσει χώρα μας ένα νόμο που θα θεσμοθετεί το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και θα νομιμοποιεί και την δυνατότητα, μέσω τεκνοθεσίας, της απόκτησης παιδιών προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε περιβάλλον αγάπης αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό δικαιϊκό μας σύστημα»

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στα 10 σημεία που περιλαμβάνει ανέφερε πως εάν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει τα οκτώ από τα 10 σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτό πρέπει να γίνει δεκτό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επιπλέον σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κρατήσει για να τα νομοθετήσει σε μια επόμενη φάση.

«Εμείς έχουμε κάνει μία πρόταση που περιλαμβάνει κι άλλασημεία εάν απ’ αυτά τα 10 σημεία της πρότασης μας μπορεί να γίνουν αποδεκτά τα οκτώ όπως παραδείγματος χάρη προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και αυτά να γίνουν νόμος του κράτους αυτά είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία.

Είναι σαφές θα έχει διαρροές η Νέα Δημοκρατία είτε λόγω αποχής είτε λόγω καταψήφισης.

Αν είναι να περάσει αυτός ο νόμος η πιθανότητα είναι να ψηφιστεί και από μας και από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα.

Άρα θα έχουμε κι εμείς την συμβολή στην ψήφιση αυτού του νόμου. Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι ο νόμος αυτός θα είναι το αποτέλεσμα της σύμπτωσης τεσσάρων κομμάτων δεν μπορεί να είναι ένας νόμος που θα εχει και τα 10 από τα 10 που θέλουμε εμείς.

Πρέπει να δεχτούμε έναν συμβιβασμό και να κρατήσουμε αυτά τα δύο θέματα που προτείνουμε επιπλέον για μια επόμενη φάση για να τα νομοθετήσουμε αργότερα»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση που συνυπέγραψε με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα λέγοντας πως αυτή η πρόταση έχει στόχο να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δεξαμενή κεντροαριστερών ψηφοφόρων που αυτή τη στιγμή δεν εκφράζονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μακροχρόνια αντιπαλότητα ως κόμματα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει το κόμμα που θα εκφράζονται ισότιμα η αριστερά η κεντροαριστερά και το κέντρο».

Χθες μιλώντας το ίδιο ραδιόφωνο ο Γιώργος Τσίπρας και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο που δίνει δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και στα παιδιά τους λέγοντας ότι αν έχει κάποια θετικά πράγματα ακόμη κι αν είναι λιγότερα από αυτά που προτείνουμε εμείς πρέπει να τα ψηφίσουμε.

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση Κατρίνη στον Μητσοτάκη: «Αντί να ψαρεύει σε θολά νερά, ας θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας»

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης απελευθέρωσε το «τσουνάμι» των διαφωνούντων – Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης θα περάσει το νομοσχέδιο

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Κάνουμε ό,τι εφαρμόζουν ήδη 39 χώρες της Δύσης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00