search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:54
MENU CLOSE

Πληθωρισμός: Έρχεται «καταιγίδα» νέων ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα

15.01.2024 18:17
trofima-new

Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει… χωρίς φρένα και «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται δυο κύματα ανατιμήσεων σε περίπου 200 προϊόντα πρώτης ανάγκης: έως το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να περάσουν στο ράφι αυξήσεις κοντά στο 6% κατά μέσο όρο σε 100 προϊόντα και άλλο ένα 7% σε άλλα 100 προϊόντα έως το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 22% αναμένεται στους φρέσκους χυμούς, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%, αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%, ελιές έως 14%, τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%, καφές εσπρέσο έως 7%, έτοιμες σαλάτες 4% και φέτα 3%, όσπρια και ρύζι έως 10%, κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%.

Όσες εταιρείες, βέβαια, κοινοποιήσουν από τις 10 Ιανουαρίου και μετά στα σούπερ μάρκετ νέους τιμοκαταλόγους με αυξήσεις στα προϊόντα τους δεν θα μπορούν να κάνουν προσφορές τύπο 1+1 δώρο και εκπτώσεις για 3 μήνες.

Τα νέα μέτρα που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί για 10ετίες η αγορά μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή έως τον Μάρτιο ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και νέο πακέτο μέτρων για να τιθασεύσει το τέρας της ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα μαστροπείας: Συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα – Τι αποκαλύπτει μητέρα ανήλικου θύματος

Οκτώ μήνες σερί απλήρωτοι οι διερμηνείς στις προσφυγικές δομές – «Αδιανόητο να βάζουμε συνέχεια πλάτη»

«Λουκέτο» 30 ημερών και δημοσιοποίηση στοιχείων για μαγαζιά που σερβίρουν «μπόμπες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:51