search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Έρευνα για τον… γηραιότερο σκύλο στον κόσμο – Ανεστάλη ο τίτλος του από τα Ρεκόρ Γκίνες

16.01.2024 20:01
mobi-new

Ο «γηραιότερος σκύλος στον κόσμο» Μπόμπι , ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ηλικία 31 ετών, έχασε προσωρινά τον τίτλο του καθώς τα Ρεκόρ Γκίνες (GWR) ερευνούν την ηλικία του, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN την Τρίτη.

«Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τους τίτλους ρεκόρ για τον γηραιότερο σκύλο που έζησε ποτέ και μέχρι να έχουμε όλα τα ευρήματά μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Η ηλικία του Μπόμπι είχε αρχικά επιβεβαιωθεί από την Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Leiria), που ανέφερε ότι είχε εγγραφεί το 1992 ενώ η SIAC, μια εξουσιοδοτημένη από την πορτογαλική κυβέρνηση βάση δεδομένων για κατοικίδια, το επαλήθευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 31 ετών και 165 ημερών όταν πέθανε τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, υποψίες άρχισαν να αναδύονται αμέσως μετά το θάνατο του Μπόμπι σχετικά με τα στοιχεία που φέρεται να αποδεικνύουν την πραγματική του ηλικία.

Ένας εκπρόσωπος είπε στο CNN την Τρίτη ότι η επίσημη αναθεώρηση του GWR πραγματοποιείται όταν αμφισβητείται ένας τίτλος και περιλαμβάνει ανάλυση υπαρχόντων αποδεικτικών στοιχείων, αναζήτηση νέων αποδεικτικών στοιχείων, επικοινωνία με ειδικούς και αυτούς που συνδέονται με την αρχική αίτηση.

Ο Μπόμπι, ένα καθαρόαιμο μαστίφ του Αλεντέζου, πέρασε όλη του τη ζωή σε ένα χωριό της κεντρικής Πορτογαλίας.

Η ράτσα του έχει προσδόκιμο ζωής 12-14 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του, ο Λεονέλ Κόστα, απέδωσε τη μακροβιότητά του σε διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα ότι έζησε μια γαλήνια ζωή στην εξοχή, δεν τον έδεσε ποτέ με αλυσίδα, δεν του φόρεσε ποτέ λουρί και έτρωγε πάντα «ανθρώπινο φαγητό».

Την εποχή που γεννήθηκε ο Μπόμπι η οικογένεια Κόστα είχε πολλά ζώα και λίγα χρήματα, έτσι ο πατέρας του, που ήταν κυνηγός, συνήθως σκότωνε τα κουτάβια αντί να τα κρατάει. Όμως ο Μπόμπι κρύφτηκε σε μια στοίβα καυσόξυλα. Ο Λεονέλ και τα αδέλφια του τον βρήκαν λίγες ημέρες αργότερα και τον έκρυψαν, μέχρι που άνοιξε τα μάτια του. «Ξέραμε ότι αφού θα άνοιγε τα μάτια του οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν να τον θάψουν», εξήγησε.

Ο Μπόμπι λάτρευε τους περιπάτους αλλά το τελευταίο διάστημα δυσκολευόταν να μετακινηθεί. Το τρίχωμά του έπεφτε, η όρασή του έφθινε και την περισσότερη ώρα ξεκουραζόταν ξαπλωμένος.

Τα Ρεκόρ Γκίνες τότε περιέγραψαν ως «θαύμα» την ιστορία του Μπόμπι που «θα μας λείψει πολύ». Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στο πάρτι γενεθλίων του τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε επίσης:

Χούθι: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για αποστολή δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα – Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο

«Φωτιά» στις αμερικανικές κάλπες βάζει ο Πούτιν: Νοθευμένες οι προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ

ΕΕ: Συναγερμός για τις ασιατικές σφήκες που σκοτώνουν τις μέλισσες – «Προκαλούν οικονομική καταστροφή» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:34